Алексей Навални остана на пътя! (Конфискуваха имуществото и парите на опозиционера)

Гласувайте за статията

Алексей Навални остана на пътя, конфискуваха и имуществото му

Алексей Навални остана на пътя. Конфискуваха имуществото и парите на опозиционера, докато лежеше в болница в Германия. Новината предизвика всеобщ шок, а като причина руските власти посочиха съдебно дело от компания за доставка на храни по училищата.

Говорителят му Кира Ярмиш заяви, че жилището на Навални е конфискувано, а сметките му са замразени. „Това означава, че апартаментът не може да бъде продаден, дарен или ипотекиран“, обясни още Ярмиш във видеоклип в Туитър.

През октомври миналата година руски съд осъди Навални и неговите сътрудници да заплатят 1,4 милиона долара щети на компанията, тъй като според съда те неоправдано поставят под съмнение качеството на храната.

44-годишния критик и опозиционер на партията на Путин преживя опит за отравяне. Той бе свален принудително по време на пътуване от Сибир и настанен в местна болница със съмнения за отравяне. След това бе отведен за лечение в Берлин, а германското правителство съобщи, че тестове, които са направени в Германия, Франция и Швеция, са установили, че той е бил отровен с невропаралитичния газ „Новичок“.

Членовете на ЕС призоваха Кремъл да хвърли светлина върху това, което те смятат за опит за покушение. В същото време Москва отрече тези твърдения и заяви, че няма индикации, че е извършено престъпление срещу Навални. Още повече, че той вече се възстановява.

Що се отнася до парите и жилището на опозиционера, подробностите там тепърва ще се изясняват. Със сигурност обаче ударът ще бъде доста тежък.

Алексей Навални остана и на пътя след трагедията сн. Инстаграм

Алексей Навални остана и на пътя след трагедията сн. Инстаграм

Покушението срещу Навални е поредното след серия мистериозни нападения. Преди няколко години в Англия руски шпионин и дъщеря му бяха нападнати за първи път с „Новичок“ и едва не загинаха. Преди това пък, в центъра на Москва бе разстрелян руският опозиционер Борис Немцов. Приятелката му пък мистериозно изчезна след смъртта му. А светът все още не е забравил и отравянето с полоний на Александър Литвиненко. Който също бе опонент на Путин.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар