Виктор Орбан във война с ЕС: Писна ми от Сорос, джендър идеологията и двойния стандарт в общността!

Гласувайте за статията

Виктор Орбан публикува гневно есе срещу ЕС

Виктор Орбан, който продължава да е една от най-противоречивите личности в Унгария, наскоро заяви, че е уморен от скандалите в ЕС, джендър идеологията и отношението, което по-развитите страни от Западна Европа, имат към централноевропейските държави.

Есето на Орбан беше публикувано във всекидневника Magyar Nemzet, който е близък до правителството, съобщава Дойче Веле. В есето си Орбан отхвърля либералния Запад и определя „джендър идеологията“ като крайно рискова и объркваща младото поколение. „Западът е загубил своята функционалност спрямо Централна Европа“, споделя Орбан. И е категоричен, че не може да има съвместяване между модела за живот в либералния и отворен за света Запад и все още консервативния християнски Изток. Орбан определя като извращение политическото сближаване между тези два лагера и го обрича на провал.

Орбан признава още, че различните мирогледи само ще раздалечат членовете на съюза. И настоява да се концентрират върху работата на съюзниците в региона. В Брюксел обаче са твърдо против подобно развитие.

Орбан засяга още една щекотлива тема — половото образование. „Целта на нашето образование е децата ни да станат патриоти и да предадат традициите ни на поколенията в бъдещето. Училищата трябва да утвърждават половата принадлежност на младите, каквато създателят е дал при раждането, а младите хора трябва да бъдат защитени от идеология на пола и всякакви хомо… пропаганди“.

В есето си Орбан твърди, че ЕС обслужва интересите на Джордж Сорос и неговите хора, а не гражданите на Европа. Той също така разпространява и различни конспиративни теории, а именно — че глобалния елит иска да постигне отворени и етнически смесени общности, чрез ускоряване на миграцията.

Виктор Орбан сн. Уикипедия

Виктор Орбан сн. Уикипедия

Опонентите на Орбан коментират, че пандемията е сринала имиджа на премиера и той губи общественото доверие. Затова са и острите критики срещу различни организации в ЕС. Но според Петро Креко, политически анализатор, Орбан е зависим от милиардите на ЕС, поради което се налага и да се примири с положението. Без значение, дали му харесва.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар