Васил Божков прехвърля бизнеса си на наркобарон №1

Васил Божков прехвърля бизнеса си на наркобарон №1
4.5 (90%) 2 votes
Митичният грузинец Гиа Хергиани управлява парите и имотите на хазартния бос Васил Божков

Соченият като наркобарон Гиа Хергиани е човекът, под чийто контрол се намират остатъците от бизнеса и стритите милиони на Васил Божков в България – пише в. „Уикенд“. Това разкриват пред изданието източници от спецслужбите.

Гиа и Черепа са близки приятели от повече от 20 години. В началота на годината бившият съдружник на Божков Цветомир Найденов – Малката Цека, разкри, че у нас са пристигнали грузински килъри, които е трябвало да го ликвидират. Убийците били наети именно от Хергиани. ГДБОП и прокуратурата извършиха проверка, но информацията на Найденов не беше потвърдена официално.

Сега в службите са установили, че интересите на избягалия в емирствата хазартен бос се отстояват от грузинеца. Именно през негови дружества се осъществяват част от паричните трансфери у нас в момента. Хергиани е придобил и някои от знаковите имоти на Черепа, които той е успял да прехвърли в последния момент, преди да бъдат запорирани.

Името на грузинеца се свързва и с още едно знаково покушение в България – стрелбата срещу Алексей Петров. На 29 октомври 2015 г. по бившия съветник в ДАНС е неговия шофьор беше стреляно с гранатомет. По-късно бе установено, че килърите са украинци, свърцани с грузинеца. Елиминирането на Алексей Петров пък било възложено от Васил Божков.

Божков прехвърля остатъка от имуществото си на грузинеца

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар