Произвол с линия 63 до Златните мостове! Намаляват 5 пъти броя на курсовете, въпреки похарчените 1,2 милиона лева за 5 нови автобуса (Всичко за скандала)

Гласувайте за статията

Жесток произвол се разиграва под носа на софиянци с една от най-популярните линни на централния градски транспорт

Става въпрос за линия 63, която откарва желаещите до Златните мостове на Витоша. Към въпросната линия има изключително голям интерес, поради което през това лято за делничните дни беше разработено разписание с 15 курса (в едната посока, общо 30 на ден) до Златните мостове. В доклада на транспортната комисия също се констатира огромния интерес на софиянци към линията. И въпреки този факт, за зимния период курсовете ще бъдат драстично съкратени – от 15 на 3 на ден в посока за делничните дни.

Това ще рече петкратно по-малко курсове през седмицата! И това в момент, в който стана ясно, че са похарчени 1,2 милиона лева за нови 5 автобуса за Витоша. Какъв е смисълът да се поръчват нови автобуси, при положение, че линията буквално спира?
Този интервал от 4 часа между отделните курсове по новото разписание е изключително рисков за възрастни хора, както и за родители с малки деца и хора с белодробни заболявания. И на практика прави планината недостъпна за тях. А това определено е проблем за двумилионна София, за чиито проблеми с качеството на въздуха се говори от години. Особено през посочения зимен период.

Снимка: Фейсбук

Адекватният и редовен транспорт до най-големия и чист парк около столицата е най-добрата грижа за здравето на софиянци, а по всичко личи, че през зимата те ще имат твърде ограничен достъп до него. И обещанията за развитие на Природен парк Витоша остават само на думи, действия очевидно няма никакви.

В общината е получено предложение за запазване на лятното разписание такова, каквото е в момента – с 15 курса в едната посока – нещо, което дори би спестило пари на бюджета. Но то е пренебрегнато. Да не говорим, че готвените проблеми с нередовните автобуси ще се отразят сериозни и на малкия бизнес и хижите на Витоша. По малко автобуси означава по-малко туристи. И съответно – по-малко приходи за хижарите. Които, след поредицата трудни месеци заради пандемията, ще трябва да се чудят как да оцелеят през зимата, заради решенията на общината.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар