Секта преследвала Брад Пит с години (Актьорът едва се спасил от тях)

Гласувайте за статията

Брад Пит едва се измъкнал от лапите на сциентолозите

Не само Том Круз и Джон Траволта, но и Брад Пит е можел да попадне в сектата на сциентолозите. Една от най-странните организации в Холивуд, успяла да задържи актьора цели 3 години и го преследвали настойчиво, близо още толкова, за да го върнат обратно при себе си. За щастие той успял да се отърси от влиянието им и днес вече не поглежда назад.

Това се случило през 90-те, когато Брад все още не бил голяма звезда. Той се запознава с актрисата Джулиет Луис, която е член на църквата. Разделяйки се с нея, Брад решил да приключи и с религиозната общност.

Актьорът се присъединил в църквата, през залата на славата в Портланд. Там преминал процес на пречистване, за който говори и бившият му надзирател от църквата Майкъл Мълън. Той също напуска църквата и пише книгата „Промити мозъци“ през 2014-та година. След което разказва своят 40-годишен опит с организацията.

„Бях обучен за ръководител на курса. Пратиха ме в Портланд. Там ме уведомиха, че Брад Пит, който по това време се срещаше със сциентолога Джулиет Луис се „пречиства“ в центъра“, разказва Мълън, пише time.mk.

Процедурата се състояла от многобройни упражнения, медитация, престой в сауна и високи дози витамини.

Част от терапията на Пит завършва през 1991 година, а 2 години по-късно завършва специален курс — „оценка на човека“. Целият курс включва необичайни сесии, по време на които надзирателите крещят на членове на организацията.

„Сигурно му е писнало от всичко. Опитаха се да го върнат, но той никога не пожела да се върне отново. Беше толкова ядосан от поведението и отношението им, че си тръгна и не се върна“, спомня си още Мълън.

И Брад Пит се оказа жертва на сциентолозите, но преди да срещне Дженифър сн. Интернет

И Брад Пит се оказа жертва на сциентолозите, но преди да срещне Дженифър сн. Интернет

Лорънс Райт, носите на наградата „Пулицър“, твърди, че сциентолозите много успешно се котират в Холивуд, защото използват слабостите на известните. „Те са млади, неуки и необразовани, напуснали рано училище, за да бъдат звезди. Чувстват се непълноценни до своите реализирали се връстници и сциентологията запълва тази празнина“, казва още Райт.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар