Проф. Тодор Кантарджиев заговори за нещо страшно

Проф. Тодор Кантарджиев заговори за нещо страшно
3 (60%) 1 vote

Специалистът заговори за нова изолация

Проф. Тодор Кантарджиев смята, че извънредната епидемична обстановка трябва да продължи.

„Да се надяваме, че дотогава ще можем да удържим положението, да няма много рязко увеличаване на заразените с коронавирус“. Това заяви в телевизионно интервю директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

проф. Тодор Кантарджиев

Специалистът заговори за нова изолация

„Надявам се да не се стигне до нова изолация. Да сме разумни и да правим това, което трябва”, призова той.
„До днешна дата това, което става в училищата и в детските градини, са случаи на хора, които са заразени отвън. От тази седмица очакваме увеличаване на случаите при контакт на учениците.

МОН заедно с комисията от МЗ направиха много. Това, че се даде възможност по места да се решават проблемите, е най-добрата крачка в ограничаването на случаите. Очаквам едно увеличение след отварянето на училищата. Каквито и мерки да се правят, ще има увеличение. Надявам се да е слабо”, каза той.

Според него обаче няма да се стигне до затваряне на училища.
„Децата и родителите са разумни”, посочи специалистът.
По думите на проф. Тодор Кантарджиев, в момента у нас се наблюдава тенденция към слабо намаляване на случаите. Той отново подчерта колко е важно носенето на предпазни мерки.

„Никъде не се намери научна статия, която да е против маските и която казва, че маските не помагат. Казва се, че не предпазват на 100%, но помагат. Изолацията и носенето на маски ликвидира морбилите през пролетта. Хубаво е да носим маски. Всичко, което предпазва от К-19, предпазва и от грипа”, подчерта той, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар