Сензационни новини за опита за убийство на Доналд Тръмп

Гласувайте за статията

Изглежда писмото е изпратено от Канада

Изтекоха сензационни новини за опита за убийство на американския държавен глава Доналд Тръмп.

Пликът, адресиран до Белия дом и Доналд Тръмп, в който се намирала смъртоносната отрова рицин, е бил прихванат от американските власти в събота.

Доналд Тръмп

Изглежда писмото е изпратено от Канада

Писмото изглежда е изпратено от Канада, пише bg-voice.com. Служителите казаха, че за изпращането му е заподозряна жена, но не предоставиха повече подробности за инцидента. Тя е арестувана. Пликът е бил спрян в последния правителствен пощенски център, преди да пристигне в Белия дом.

„ФБР и нашите тайни служби, и партньорите ни от Службата за пощенска инспекция разследват подозрително писмо, получено в сграда за правителствена поща“, се казва в изявление на ФБР. „Понастоящем няма известна заплаха за обществената безопасност.“ Подобни пликове са били изпратени до правоприлагащите органи в Тексас, включително до един затвор и до един шерифски офис.

Съвместната работна група за тероризма във Вашингтон поема разследването с помощта на нюйоркската полиция и Кралската канадска конна полиция. Не са открити връзки между отровното писмо и международни терористични организации, казаха разследващите.

Те отказаха да уточнят какви доказателства имат, които ги насочват към заподозряната жена. Рицинът е мощен токсин, произведен в семената на растението рициново масло. Семената са толкова мощни, че доза пречистен рицинов прах с размерите на няколко зърна трапезна сол може да убие човек в рамките на три до пет дни, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар