Опитаха се да убият Доналд Тръмп

Гласувайте за статията

ФБР твърдят, че няма заплаха за обществената безопасност

Направиха опит да убият американския държавен глава Доналд Тръмп.

Неизвестни засега лица, са му изпратили колет, съдържащ мощната отрова рицин.

Това сочат източници на правоохранителните органи. Според CNN пакетът е прихванат от служителите на реда по-рано тази седмица. Наличието на рицин е потвърдено с два теста.

Доналд Тръмп

ФБР твърдят, че няма заплаха за обществената безопасност

Цялата поща се проверява извън резиденцията на американския лидер, преди да бъде доставена в Белия дом. ФБР и американската секретна служба започнаха разследване. Според „Ню Йорк Таймс“ не би могло да става дума за пакет, а за плик.

ФБР потвърди, че „разследва подозрително писмо, изпратено на пощенския адрес на американско правителствено съоръжение“. Според бюрото сега „няма заплаха за обществената безопасност“.

Рицинът е отровно вещество, получено от рицинови зърна. При поглъщане може да причини гадене, повръщане, вътрешно кървене, органна недостатъчност и смърт. През 2014 г. американец, осъден за изпращане на писма с рицин до американския президент Барак Обама, беше осъден на 25 години затвор.

През 2018 г. служителите в пощенската служба в Пентагона откриха рицин в две пратки, пристигнали във ведомството. Пакети със следи от рицин също бяха изпратени до Белия дом.

Бившият американски военен Клайд Алън III призна, че е изпращал писма с отрова не само до Белия дом и Пентагона, но и до руския президент Владимир Путин и кралица Елизабет II от Великобритания, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар