Задава се мощна магнитна буря

Гласувайте за статията

Влиянието й ще се усеща в продължение на няколко дни

Мощна магнитна буря ще удари Земята до дни.

Това ще се случи в края на месеца и ще продължи няколко дни.

магнитна буря

Влиянието й ще се усеща в продължение на няколко дни

Бурята, за която предупреждават експертите, ще бъде най-мощната от всички за годината.
Лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето предостави данни, че пикът на най-силното въздействие ще се случи на 27 септември. Метеорологичните вълни обаче ще присъстват няколко дни. Влиянието на мощната магнитна буря ще се усеща от около 25 септември и ще приключи едва на 28.

Геомагнитните бури възникват в резултат на нарушени потоци от слънчевия вятър, навлизащи в околността на Земята. Така те започват да взаимодействат с атмосферата на нашата планета. Магнитните бури влияят предимно неблагоприятно на зависимите от времето и възрастните хора.

Също така тези, които имат проблеми със сърцето, кръвоносните съдове и кръвното налягане, могат да се чувстват много зле. Експертите съветват винаги да имате под ръка необходимите лекарства, за да облекчите състоянието си.

Много често по време на магнитни бури може да имате силно главоболие, загуба на сила или скокове на кръвното налягане. Възможно е да имате и проблеми със съня. Най-опасният ден според експертите е 27 септември. Имайте предвид, че здравето ви може да се влоши дори преди тази дата или след нея.

По време на геомагнитна буря е препоръчително да не сте на открита слънчева светлина. Ще може да се разхождате само сутрин или вечер.
Сутрин определено трябва да правите упражнения и да вземате контрастен душ, а вечер да лежите в топла вана.

В опасният период трябва да направите всичко възможно, за да избегнете стресови ситуации и ненужни физически натоварвания. Ако говорим за хранене, тогава в този случай препоръките ще бъдат универсални. Трябва да пиете колкото се може повече вода, да изключите вредните сладкиши, солените и пикантни храни от диетата. Освен това не пийте алкохол, кафе и не пушете, пише zdrave.to.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар