Любо Нейков осинови кучето на Стоянка Мутафова (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Любо Нейков си има нов домашен любимец

Любо Нейков има нов джафкащ домашен любимец. Бащата на „Комиците“ е осиновил йоркширския териер на Стоянка Мутафова. Мария Грубешлиева, щерката на покойната Мадам Стихийно бедствие, не можела да се справя с грижите по осиротялата Лори и решила да й потърси нови стопани.

Нов дом

Любо, който бе много близък с покойната прима на Сатиричния театър, периодично телефонирал на Муки след смъртта на майка й и от дума на дума разбрал, че търси дом на йоркито. В дома на великата комедиантка и дъщеря й се отглеждали домашни любимци, откакто се помнят.

Многобройни питомци

Котките и кучетата на Мутафова носели имената на звезди от театъра и киното – Инокентий, Смоктуновски, Сара Бернар, Чарли Чаплин и Джеки Куган. Двете имали и безброй преживявания с четирилапите си косматковци. В дома им дори имало ниша, която наричали „Шейново“, тъй като там се окотвали и окучвали многобройните им питомци.

Внуци

Когато репортери питали Мутафова не иска ли да има внуци, тя отговаряла, че вече си има двама – Чарли Чаплин и Джеки Куган, и обяснявала на смаяните журналисти, че това са котка и куче болонка. Стоянка била категорична, че всеки стопанин трябва да носи отговорност за животното, което е взел, и да му осигури храна и ваксини.

Затова след смъртта й Муки започнала подходящи нови стопани за любимата й Лори. Нейков веднага изявил желание да стане осиновител на кученцето. 9-годишната му щерка Ани отдавна искала да си вземат някоя животинка вкъщи. Любо обаче изчакал тя да порасне малко, за да може сама да се грижи за него. 48-годишният комик изненадал Ани, която на 1-ви септември прекрачи прага на френския лицей „Виктор Юго“ като ученичка в четвърти клас.

Преди това Любо и жена му Гинка изживяха ужаса да загубят бебе. След дългогодишни опити да се сдобият с дете съпругата на комика направи спонтанен аборт в напреднала бременност, а след появата на Ани двамата се зарекоха да отгледат още едно дете.

Любо Нейков осинови кучето на Стоянка Мутафова сн. YouTube

Любо Нейков осинови кучето на Стоянка Мутафова сн. YouTube

Заради напредналата възраст на Гинка се отказали и се посветили изцяло на грижите по дъщеря си. Ани и майка й били обсебени от грижите около кученцето, пише „Уикенд“. Жената на актьора накупила десетина дрешки и панделки за Лори. Тя дори се включила в специална фейсбук група за стопани на йоркширски териери, където обменяла опит с тях, задължително търсела мнения и съвети при всеки дребен проблем.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Любо Нейков осинови кучето на Стоянка Мутафова (Вижте повече)”

  1. mitoko

    сеп. 20. 2020

    Strahotno! Evala! Ashkolsun!

Добавете коментар