Любо Нейков си има нов домашен любимец

Любо Нейков има нов джафкащ домашен любимец. Бащата на "Комиците" е осиновил йоркширския териер на Стоянка Мутафова. Мария Грубешлиева, щерката на покойната Мадам Стихийно бедствие, не можела да се справя с грижите по осиротялата Лори и решила да й потърси нови стопани.

Нов дом

Любо, който бе много близък с покойната прима на Сатиричния театър, периодично телефонирал на Муки след смъртта на майка й и от дума на дума разбрал, че търси дом на йоркито. В дома на великата комедиантка и дъщеря й се отглеждали домашни любимци, откакто се помнят.

Многобройни питомци

Котките и кучетата на Мутафова носели имената на звезди от театъра и киното - Инокентий, Смоктуновски, Сара Бернар, Чарли Чаплин и Джеки Куган. Двете имали и безброй преживявания с четирилапите си косматковци. В дома им дори имало ниша, която наричали "Шейново", тъй като там се окотвали и окучвали многобройните им питомци.

Внуци

Когато репортери питали Мутафова не иска ли да има внуци, тя отговаряла, че вече си има двама - Чарли Чаплин и Джеки Куган, и обяснявала на смаяните журналисти, че това са котка и куче болонка. Стоянка била категорична, че всеки стопанин трябва да носи отговорност за животното, което е взел, и да му осигури храна и ваксини. Затова след смъртта й Муки започнала подходящи нови стопани за любимата й Лори. Нейков веднага изявил желание да стане осиновител на кученцето. 9-годишната му щерка Ани отдавна искала да си вземат някоя животинка вкъщи. Любо обаче изчакал тя да порасне малко, за да може сама да се грижи за него. 48-годишният комик изненадал Ани, която на 1-ви септември прекрачи прага на френския лицей "Виктор Юго" като ученичка в четвърти клас. Преди това Любо и жена му Гинка изживяха ужаса да загубят бебе. След дългогодишни опити да се сдобият с дете съпругата на комика направи спонтанен аборт в напреднала бременност, а след появата на Ани двамата се зарекоха да отгледат още едно дете. [caption id="attachment_642330" align="aligncenter" width="300"]Любо Нейков осинови кучето на Стоянка Мутафова сн. YouTube Любо Нейков осинови кучето на Стоянка Мутафова сн. YouTube[/caption] Заради напредналата възраст на Гинка се отказали и се посветили изцяло на грижите по дъщеря си. Ани и майка й били обсебени от грижите около кученцето, пише "Уикенд". Жената на актьора накупила десетина дрешки и панделки за Лори. Тя дори се включила в специална фейсбук група за стопани на йоркширски териери, където обменяла опит с тях, задължително търсела мнения и съвети при всеки дребен проблем.