Мелания Тръмп лъсна на статуя в родния си град (Вижте как се гаврят с първата дама – Снимки)

0

Шегуват се, че Мелания е изгорила дървения оригинал и сега я направиха от метал

Съгражданите на Мелания Тръмп  от Севница в Словения, продължават да доказват, че са корави хора. Особено когато става дума за грозна статуя в чест на красива жена.

В знак на благодарност към Мелания, която заради факта, че се е родила там и привлече хиляди туристи, бе подиграна.

Необичайният паметник  на първата дама на САЩ бе открит близо до родния й град. Бронзовата фигура изобразява Мелания по време на встъпването в длъжност на съпруга си. Вярно е обаче, че е изключително трудно да се идентифицира съпругата на Доналд Тръмп.

За първи път статуя на Мелания Тръмп се появи юли 2019 г. Тя бе издълбана от местния жител Алес Зупевец с моторен трион от липов труп, след скица на американски художник Брад Дауни. Първата дама на САЩ би могла да бъде разпозната по роклята й, боядисана в ярко синьо. Именно това облекло носеше Мелания по време на инагурацията  на съпруга си през януари 2017 г.

Мелания Тръмп на първата дървена фигура
Снимка: Легион медия

Тази година, на Деня на независимостта на САЩ, 4 юли, неизвестни изгориха фигурата с човешки ръст. Сега на същото място се появи бронзово копие на оригиналната творба. „Днес сме тук, за да върнем статуята Мелания на мястото, където е била изгорена“,  – цитиран от Daily Mail каза словенският художник Марко Виводу. Трябва да се отбележи, че създателите на репликата старателно повториха уникалния стил на своя предшественик. По-специално, Мелания Тръмп все още няма никакви черти на лицето.

Новата статуя на Мелания Тръмп от бронз
Снимка: Анадолска агенция / Гети Имидж

Бронзовата фигура, подобно на дървения оригинал, повдига дясната си ръка. Те искаха да бъде като Статуята на свободата. Обикновеният човек не може да различи изражението на лицето, но хората на изкуството виждат много значения. Така създателят на дървената статуя каза при откриването на паметника миналия август:

Както всички популисти, статуята има две лица. Единото хуманно, другото на вампир, предават от wday.ru.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.