Ваня Костова и бившата й снаха сложиха край на споровете за малката Ванеса

Ваня Костова се е помирила с бившата си снаха Стефания Цветкова. Цяла година двете жени воюваха жестоко помежду си, а ябълката на раздора бе единствената внучка на певицата. Изпълнителката на "За старата любов" била всеотдайна майка и баба, но с много инатлив нрав и обсебващ характер. Синът на естрадната звезда Ваня - Боян, и майката на 8-годишната им дъщеря Ванеса, бяха в тежка битка за родителските права над общото им дете. Единственият наследник на 63-годишната певица и бившата му съпруга Стефания, с която бяха заедно 8 години, водеха война за невръстното момиченце. Страстите в семейството вече са утихнали, а баща и дъщеря често можели да бъдат забелязани да прекарват времето си заедно по паркове и градинки. Боян можел да вижда Ванеса винаги, когато пожелае и често я водел вкъщи, при баба й Ваня.

Скандали

Доскоро всеки един от родителите искаше да поеме грижата за него и претендираше пред магистратите, че има по-добри условия от другия. Покрай скандалите между тях в епицентъра на бурята попадна директорката на Националното музикално училище "Любомир Пипков" - Столина Добрева. Ваня Костова неколкократно ходила в кабинета й с молба да смени преподавателите на малката Ванеса и дори настоявала да бъде преместена в друга паралелка. Синът й Боян пък се появи по Нова тв в репортаж пред сградата на училището и порица директорката, че не се съобразявала с неговите желания и тези на майка му. "Става въпрос за тежка семейна ситуация, в която двамата родители не могат да се обединят около това, какво искат за детето си", обясни тогава в ефир Столина Добрева. Тя допълни, че най-накрая е било удовлетворено желанието на Ваня Костова да бъде сменен преподавателят по солфеж на детето.

Музикално образование

Бившата снаха на певицата също има музикално образование. Красивата брюнетка е завършила Музикалната академия "Панчо Владигеров", а след това и НАТФИЗ. Известно време се подвизавала като водеща в телевизия СКАТ. Колеги на естрадната звезда разкриват, че тя всъщност е доста чепата и двете със снаха й трудно са се погаждали. Костова обаче се защитава всеки път от нападките, че е зла свекърва, с аргумента, че бившата й снаха е кръстила детето си на нея. Ако двете не се разбирали, тя едва ли щяла да направи този избор. Властната Ваня командорела сина си и снаха си Стефания, които не смеели да й противоречат. Неслучайно младите живеели в жилище, близко до това на Ваня, на съседен етаж. Под претекст, че иска да помага в грижите за малката си внучка Ванеса, певицата често ги инспектирала и следяла изкъсо семейния живот на сина си.

Обсебване

Дълги години в музикалните среди се шушукаше, че Ваня изцяло е обсебила наследника си и му пречи да се задоми. Преди да срещне Стефания, Боян имал само една сериозна приятелка - македонката Мелина, и това давало повод за най-различни слухове. "Истината е, че той мене ме командори, а не за него. Все аз му вървя по гайдата. Майка ми така казваше: "Ще го слушаш, защото той е по-умен от тебе!". И аз, какво да правя, слушам го, а най-накрая излиза, че не той, а аз съм била авторитарната", брани се певицата, пише "Уикенд". Макар че е наследил гласа и таланта на майка си, под нейния натиск Боян завършил медицина. Запознал се със съпругата си Стефания съвсем случайно. Връзката им се развила скорострелно и един ден певицата разбрала, че трябва да стяга сватба едновременно с новината, че ще става баба. [caption id="attachment_642305" align="aligncenter" width="300"]Ваня Костова се сдобри със снаха си сн. YouTube Ваня Костова се сдобри със снаха си сн. YouTube[/caption] Така Боян поставил майка си пред свършен факт. Появата на Ванеса за кратко скрепила отношенията между снаха и свекърва. Покрай развода на Боян и двете били в сложни отношения, но най-накрая успели да изгладят разногласията в името на малката Ванеса.