Доказателствата за отравянето на Навални изнесени от Русия (Кремъл обвини сътрудниците му)

Гласувайте за статията

Русия обвинява сътрудниците на Навални в измама

Русия обвини поддръжниците на Алексей Навални в изнасяне на доказателства извън страната. Последните събития се развиха главоломно, но това не попречи на Кремъл да обвини сътрудници на критика на Путин, че са изнесли тайно доказателствата за неговото отравяне. И така са възпрепятствали разследването.

От Кремъл твърдят, че шише с вода, което е било изнесено от хотелската стая на опозиционния лидер Алексей Навални, всъщност е доказателство за отравянето му. То било покрито със следи от препарата „Новичок“ и може да докаже кой го е отровил. Но вместо да го предадат в полицията, сътрудниците на Навални го изнесли от Русия.

Екипът на Навални обяви вече, че са открили шише с вода в хотелската му стая в Томск. Там той нощува миналия месец, преди да отлети към Москва и да бъде принудително свален от самолета, след като получи тежък пристъп и бе установено, че е отровен.

По-късно бе отведен в Германия, където бе установено и отравянето му.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руските експерти не са могли да проучат шишето с вода, тъй като е било укрито. Затова и Москва няма как да коментира случая, предава Риа Новости.

„Ние не можем да коментираме този проблем, тъй като това шише е било изнесено в Германия, или на друго място, доколкото ни е известно. Това, което може да е било доказателство за отравяне е било изнесено от страната. Въпросът е защо?“, коментира Песков.

„Има прекалено много абсурди в цялата ситуация, за да сме обективни“, допълни още той. Русия твърди, че трябват повече доказателства, преди да заеме официална позиция по случая. Съюзниците на Навални обаче обвиняват Кремъл и твърдят, че службите за сигурност и Путин са отговорни за отравянето на Навални.

Алексей Навални сн. Инстаграм

Алексей Навални сн. Инстаграм

Кремъл определи обвиненията като неоснователни. И заявиха, че няма смисъл да отравят Навални, а след това да го оставят да се лекува в Германия. Още повече, че именно там е установено и че е отровен.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар