Дъщерята на Мария учи в най-скъпото училище

Мария, която се отказа от кариерата си на фолк певица, е пръснала 315 000 лева за 7-те години обучение на дъщеря си Марая, показва проверка на вестник "Уикенд". Всяка година Отварачката на драго сърце плаща по 23 000 евро, колкото е тарифата за обучение в престижното Англо-американско училище в Панчарево, където събира ум и знания наследниците й.

Елитно образование

Изчисленията показват, че Мария е дала над 300 бона, за да образова единственото си отроче. Това обаче не притеснява пенсионираната певица, защото на първо място за нея е елитното образование на дъщеря й. В школото учат предимно деца на дипломати и бизнесмени, каквато среда иска за наследницата си миньончето от Стара Загора. Таксата там е по-голяма от цената за обучение в най-елитните британски колежи "Оксфорд" и "Кеймбридж", където учебната година е около 9000 паунда, тоест по-малко от 20 000 лева, пише "Уикенд". Бившата пайнерка е и нещо като личен шофьор на дъщеря си Марая. Репортер на изданието засече Мария на път за школото  в ранните часове на деня.

Превоз

Заралийката става всяла сутрин в 7 часа и към 7:30 се отправя към Панчарево. Певицата държи лично да води и взима наследницата си от скъпото училище и към 15 часа я прибира. Брюнетката не иска Марая да пътува с училищния автобус, където се возят част от учениците, които се обучават в най-скъпото родно училище. "Искам най-доброто за дъщеря си. Аз не можах да се образовам и останах само със средно образование от кварталното училище в Стара Загора, но няма да позволя това за Марая. Инвестирам в нейното обучение, както и не бих позволила да пътува с градски транспорт, нито с училищния автобус", признава Мария. От болни амбиции известната родителка изпрати детето си по-рано на училище и не изчака да навърши 7 години. Марая се обучава в престижното школо от 1-ви клас, когато бе едва на 6 години. Днес 12-годишното дете е в седми клас и според нейни преподаватели се представя доста добре в клас. [caption id="attachment_642201" align="aligncenter" width="300"]Мария се изръси 315 бона за училището на Марая сн. Инстаграм Мария се изръси 315 бона за училището на Марая сн. Инстаграм[/caption] Същото учебно заведение посещава и дъщерята на Азис - Рая, но костинбродският славей дава по 3 хилядарки за училищния рейс и няма притеснения от това наследницата му да пътува с бусчето на школото, което е сравнително ново.