Мариана Векилска пристана на…

Гласувайте за статията

Същото възнаграждение взема и конкурентката й

След двугодишна пауза Мариана Векилска отново успя да си извоюва собствено предаване, но този път по БНТ.

Журналистката се изявява като водеща на рубриката „България в 60 минути“, която върви всеки делничен ден от 17 часа.

Мариана Векилска

Същото възнаграждение взема и конкурентката й

Поканата да стане лице на новия формат Мариана Векилска получила лично от генералния директор на БНТ – Емил Кошлуков. След като неуспешно се пробва да се върне при старите си работодатели в Би Ти Ви, а после безрезултатно опита да стане част от колектива на „На кафе“ по Нова тв, тя приела на драго сърце офертата на Кошлуков.

Хора от телевизията-майка разкриват, че заплатата, която съблазнила журналистката отново да изгрее в ефира, била в размер на 5 хиляди лева. Такова възнаграждение вземала и пряката ѝ конкурентка Мира Добрева, с която не се тачат особено.

„Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение да се впуснем заедно с колегите в страната и със зрителите в едно невероятно приключение из цяла България с историите около нас“, коментира Мариана Векилска за новата си работа.

Комплиментите по неин адрес валят като дъжд

Комплиментите по неин адрес не си спести и Кошлуков. „Изключително много се радвам, че опитен професионалист като Векилска се присъединява към нас. Заедно с колегите от регионалните центрове ще създадат предаване, което ежедневно ще надниква в най-интересните кътчета на България“, каза той.

Само месец преди да се присъедини към екипа на БНТ, тв звездата подписа още един трудов договор. След серия от конкурси и препитвания тя се сдоби с поста главен експерт в дирекция „Музеен маркетинг, връзки с обществеността и международна дейност“ към Военноисторическия музей в София.

Бърза справка сочи, че трудовото ѝ възнаграждение там е било само 1050 лева. Именно ниската заплата, неотговаряща на стандарта на живот, на който тя е свикнала, я подтикнал веднага да приеме работата в БНТ и да се откаже от задълженията на музеен работник.

Така там тя изкарала само месец, а сега ще е напълно невъзможно да се труди едновременно на двете места, тъй като ежедневното предаване изисква сериозна подготовка и времето няма да ѝ достига.

За да икономисва от разходи, докато все още беше във Военноисторическия музей, Векилска дори се отказа да шофира и реши да пести от гориво.
Тя ходеше на работата с велосипед, но сега отново се чувствала финансово окрилена, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар