Йошихиде Суга – новият премиер на Япония (И какво не знаем за него?)

Гласувайте за статията

Япония с нов премиер и надежда за ново бъдеще

Япония ще има до дни нов премиер. Като наследник на оттеглящия се по здравословни причини Шиндзо Абе е сочен Йошихиде Суга — новият председател на управляващата Либералдемократическа партия, която е начело на Япония.

Суга получи 377 от 534 валидни гласа и така успя да измести бившия министър на отбраната Шигеру Ишиба и политическия лидер на формацията Фумио Кишида.

Очаква се Суга да спечели подкрепата на парламента в сряда и така да стане следващият премиер на страната. Както е известно, премиерът на Япония Шиндзо Абе преди дни обяви, че се оттегля от управлението на страната, тъй като има здравословни проблеми.

Суга е на 71 години и от години е в политиката. Той работи като правителствен съветник и говорител на правителството. А обществото вижда в негово лице стълб на стабилността, който ще продължи политиката на предшественика си.

Самият Суга е син на фермер, който е отглеждал ягоди, израснал в северната част на Акита. Проблемите, измъчващи селските райони, като обезлюдяването и липсата на модернизация, могат да се превърнат в основни приоритети, по време на неговия мандат.

Като министър-председател Суга ще се сблъска с редица предизвикателства, включително борбата с коронавируса. Другият му проблем е възстановяването на икономиката от пандемията.

Япония е една от най-развитите страни в света, не само в технологично, но и в икономическо отношение. Напоследък обаче страната изостава заради зачестилите природни бедствия, а и пандемията също оказа влияние.

Последните години Китай пък засили влиянието си в Азия. И започна да развива изключително активна търговска дейност, измествайки Япония от международните пазари. Така страната започна да изпада във финансов колапс, който сега Суга ще трябва да преодолее, предава  „Тасс“.

Япония с нов премиер - Йошихиде Суга  сн. You Tube

Япония с нов премиер – Йошихиде Суга сн. You Tube

Как новият премиер ще се справи с тези предизвикателства и ще успее ли да изведе страната от глобалната криза, тепърва предстои да видим.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар