Доналд Тръмп втрещи с изказване: Нямаме проблем с климата, пожарите ще спрат, щом застуди!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп втрещи с коментари за климата

Доналд Тръмп не признава нито учените, нито предупрежденията им за климата. Президентът на САЩ отказва да приеме, че кризата с пожарите, която е обхванала не само щата Калифорния, но и целия свят, се дължи именно на необичайното засушаване и промените във времето. По време на среща с губернатора на щата, президентът отказа да се вслуша в молбите му за мерки срещу климата. И изцепи за пореден път „Не се притеснявайте, скоро ще захладнее и пожарите ще спрат. Нямаме никакви проблеми с климата“.

Няма съмнение, че мултимилионните домове на президента, където милион работници се грижат за неговите удобства, проблемите с климата не оказват влияние върху личния му комфорт. Тръмп обаче твърдо отказва да приеме измененията и да повярва на учените.

Пожарите в Калифорния, Орегон и Вашингтон унищожиха хиляди акри земя. Отделно бяха убити над 36 души, а опасността от нови пожари не стихва.

Тръмп отдавна е известен със скептичната си позиция по повод въпросите за изменение на климата. Президентът смята, че причината за пожарите е лошото поддържане на горските площи.

По време на визитата в Калифорния, президентът заяви, че изменението на климата няма никаква роля към тях. И побърза да „успокои“ един от местните чиновници, като каза, че скоро огньовете ще спрат, защото ще стане по-хладно.

По-рано кандидатът за президент Джо Байдън определи Тръмп като „подпалвач на климата“. Той заяви, че престоят на Тръмп в Белия дом за още 4 години, без съмнение ще доведе до избухването на нови по-огромни пожари в Америка.

Доналд Тръмп неглижира проблемите с климата сн. Уикипедия

Доналд Тръмп неглижира проблемите с климата сн. Уикипедия

По време на посещението си по западното крайбрежие на САЩ, Тръмп не пропусна да се срещне с калифорнийски служители от пожарните служби. На призивите им да не подминава проблемите с климата и да се вслуша в съветите и прогнозите на учените, президентът отговори. „Ще стане по-студено, вижте сами. Всъщност… мисля, че учените дори си нямат и представа за това“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар