Принц Филип побеснял, когато Елизабет станала кралица: Не можаха да се помирят с години! (Още разкрития) Преглеждания: 8890

Принц Филип с години не можел да прости на Елизабет, че станала кралица толкова млада сн. Уикипедия
0
Оценете този post

Принц Филип не само не се зарадвал на коронацията на Елизабет, но направо бил бесен

Принц Филип преживял морален и емоционален катарзис, когато съпругата му принцеса Елизабет станала кралица. Двойката била на почивка в Кения, когато дошла новината за смъртта на крал Джордж. Щом научил, принцът покрил лицето си с вестник и останал така близо час. След което избухнал и дълго време с кралицата не можели да се помирят заради ситуацията.

„Той буквално виждаше как семейната му идилия се срива. До този момент имаше фантастичен живот с млада и красива съпруга, две прекрасни деца и спокоен дом в Кларънс хаус. За него беше нещо нормално всички да се допитват до него, да се среща с хората без предварително уговорени графици и да бъде глава на семейството. Смъртта на крал Джордж му отне всички тези неща и дълго време той не можеше да прости на съпругата си, че по такъв начин му отне свободата“, разкриват приближени до двойката, пише „Дейли мейл“.

Филип с години търпи унижения — служителите в Бъкингам се подчиняват само на съпругата му, Елизабет няма право да го посвещава в държавните дела, а на всичкото отгоре кариерата му във флота е принудително прекъсната. Онова, което най-много го вбесява обаче е, че собствените му деца нямат право да носят фамилията Маунтбатън, тъй като е свързана с Германия.

„Това най-много го нарани. Той не можеше да понесе мисълта, че наследниците му няма да носят неговата фамилия. „Аз съм единственият баща в Англия, чиито деца не могат да носят фамилията му, защото не е уместна“, оплакваше се Филип“, споделят приближени до принца. В крайна сметка обаче Елизабет е принудена да предприеме действия, които да успокоят вбесения й съпруг. Тя дава на Филип пълна свобода и го титулува „принц на Обединеното кралство“, като го поставя само на едно стъпало под себе си.

Принц Филип с години не можел да прости на Елизабет, че станала кралица толкова млада сн. Уикипедия
Принц Филип с години не можел да прости на Елизабет, че станала кралица толкова млада сн. Уикипедия

Освен това си затваря очите за страничните му забежки с други жени. „Мъжете са си мъже. А аз съм кралицата. Не мога да очаквам от съпруга си да живее като отшелник, нали?“, отговаря тя на екипите си, за да сложи край на историите относно аферите на мъжа си. И така успява да спаси брака си за цели 70 години и дори повече.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.