И Германия в огъня на размириците: Пандемията е една голяма лъжа! (Снимки от протестите)

Гласувайте за статията

Германия в огъня на размирите, гражданите твърдят, че пандемията е фалшива

„Пандемията е фалшива. Всичко е една голяма измама“. С тези лозунги граждани в Германия излязоха на протест по улиците на няколко германски града в събота. Протестите против мерките на правителството за борба с коронавируса не стихват. И въпреки че според полицията всичко е минало мирно и спокойно, напрежението расте.

Многобройни противници на мерките срещу коронавируса се събраха в Мюнхен. Над 10 000 души излязоха по пътищата, а това е два пъти повече от първоначално обявения брой демонстранти. При това полицията спряла една част от демонстрантите, защото не носели маски и не се държали на разстояние, каквито са изискванията.

Организаторите на протестите обаче са категорични, че това няма да е първият или единствен протест по рода си. Те са призовали демонстрантите да не се конфронтират с полицията, а да се съберат на площада, където бил центърът на събитията. На това място по принцип се организира Октоберфест, който тази година бе отменен заради пандемията, пише tocka.com.mk.

Основните обвинения на протестиращите са, че немското правителство всява страх у населението с твърдения за „фалшива пандемия“ и „нарушава човешките права, като изисква носенето на защитни маски“.

По-малки протести, с около 1000 участници всеки, бяха организирани още и в Хановер и Вайсбаден.

Не мина и без контрапротести. Синдикатите и гражданските сдружения организираха контра шествия срещу крайнодесните сили, които обикновено се противят на мерките на правителството.

В края на август, по време на протестите срещу правителствените мерки за защита на населението, се стигна до тежки сблъсъци в Берлин. Крайнодесни се опитаха да проникнат в сградата на Райхстага, където се помещава немския Бундестаг. Тогава се стигна до сблъсъци, конфликти и дори имаше ранени протестиращи и полицаи. Към днешна дата, освен че си направиха редица селфита с полицията, протестиращите предпочетоха да изразят мирно позицията си.

Германия на протест срещу коронавируса сн. Туитър

Германия на протест срещу коронавируса сн. Туитър

Очаква се протестите да продължат, а демонстрантите настояват за повече прозрачност относно коронавируса и премахване на ограниченията и задължителните мерки за безопасност.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар