Уникално откритие! Учени в Йерусалим с невероятна находка в сърцето на свещения град (Снимки и видео) Преглеждания: 5061

0
Оценете този post

Учени от Йерусалим с неочаквано откритие

Учени от Йерусалим направиха неочаквано откритие. Невероятна находка бе извадена в древния град, а онова, което изуми всички, бе фактът, че намериха напълно запазени артефакти от древен Вавилон.

Вавилонската империя и цивилизация отдавна са изчезнали, и освен портите на Ищар и каменните лъвове, които бяха откраднати от джихадистите, имаше запазени много малко артефакти. Но в Йерусалим откриха почти напълно запазени останки от кралски дворец.

На територията на града израелските археолози откриха великолепно запазени останки. Според Би Би Си внимателно подредените каменни конструкции и многобройни детайли и други предмети са намерени на около три километра южно от Стария град в Йерусалим.

Някои от предметите са грижливо заровени в земята, което кара археолозите да гадаят за това решение на древните пазители.

Що се отнася до датирането, смята се, че дворецът е построен между 7 и 8-ми век преди Христа. След това вероятно е бил разрушен през 568 година преди Новата ера, когато вавилонците завладяват Йерусалим.

Сред намерените артефакти са открити и декоративни части от три стълба и три огромни дървени плоскости.

„Стълбовете, които предполагаме, че са построени от кралски архитекти, вероятно са строени между Х и VI век преди Новата ера. Те са и сред най-красивите и впечатляващи артефакти, които са били откривани някога“, споделя още израелският отдел за антики пред Би Би Си.

Откриха останки от дворец от Вавилон в Йерусалим сн. You Tube
Откриха останки от дворец от Вавилон в Йерусалим сн. You Tube

Засега подробностите около находката се пазят, но тя вероятно ще хвърли светлина върху живота в древен Вавилон, както и върху династиите на древните владетели. Тепърва ще стане ясно и кои са те, както и чий е бил древният дворец.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.