Бразилия с черен рекорд: 43 000 заразени за 24 часа (Президентът най-после призна за коронавируса)

Гласувайте за статията

Бразилия отбеляза потресаващ рекорд за 24 часа

Черен петък отбеляза Бразилия тази седмица. Само за 24 часа в страната бяха регистрирани 43 718 души, които са заразени с Covid-19. Единственият резултат от черната статистика обаче е признанието на президента Жаир Болсонаро, че вирусът наистина е заплаха за населението и че властите не могат да се справят с проблема.

До момента регистрираните случаи в страната са 4 282 164 души. За последното денонощие са умрели още 874 души, с което общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията достига 130 396 души.

Бразилия е на трето място в света по брой заразени с коронавирус, след САЩ и Индия.

Но далеч не е единствената, която се задъхва под този товар.

Великобритания се подготвя за второ заключване и пълно блокиране, което ще настъпи през тази седмица. Само допреди дни премиерът Борис Джонсън се молеше на родителите да върнат децата на училище, за да не попречат на нормалното им развитие и образование. Оказа се обаче, че премиерът на страната се е изправил пред ново, по-силно предизвикателство — втората вълна от заразата, предава „Тасс“.

Ситуацията е толкова сериозна, че цялата страна е на път да бъде напълно блокирана. Франция вече въведе някои ограничения, като се очаква Италия и Испания да направят същото. Гърция също връща поетапно затваряне на границите и задължителна двуседмична карантина, което означава, че туристическият сезон там може да приключи много по-рано от предвиденото.

Бразилия в колапс заради коронавируса, поставиха черен рекорд сн. You Tube

Бразилия в колапс заради коронавируса, поставиха черен рекорд сн. You Tube

Освен с пандемията обаче островното кралство и Гърция, трябва да се справят с още един изключително сериозен проблем — мигрантите. Към островите в Средиземно море продължават да прииждат мигранти от Африка и Близкия изток с лодки. Във Великобритания пък вече се усеща напрежението между мигрантите и местните, които все по-остро реагират срещу новите вълни на бежанци и хора, които търсят препитание на Острова. Като цяло ситуацията е доста напрегната. Въпреки че след бунтовете и протестите, страхът от новата вълна сякаш успокои страстите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар