Мариана Векилска заряза работата в музея

След 2-годишна пауза Мариана Векилска отново успя да си извоюва собствено предаване, но този път по БНТ. Журналистката се изявява като водеща на рубриката "България в 60 минути". Тя върви всеки делничен ден от 17:00 часа. Поканата да стане лице на новия формат Векилска получила лично от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. След като неуспешно се пробва да се върне при старите си работодатели в Би Ти Ви, а после безрезултатно опита да стане част от колектива на "На кафе" по Нова тв, Мариана приела на драго сърце офертата на Кошлуков.

Заплата

Хора от телевизията майка разкриват, че заплатата, която съблазнила журналистката отново да изгрее в ефира, била в размер на 5 хиляди лева. Такова възнаграждение вземала и пряката й конкурентка Мира Добрева, с която не се тачат особено. "Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение да се впуснем заедно с колегите в страната и със зрителите в едно невероятно приключение из цяла България с историите около нас", коментира Мариана за новата си работа.

Комплименти

Комплиментите по неин адрес не си спести и Кошлуков. "Изключително много се радвам, че опитен професионалист като Мариана Векилска се присъединява към нас. Заедно с колегите от регионалните центрове ще създадат предаване, което ежедневно ще надниква в най-интересните кътчета на България", каза той. Само месец преди да се присъедини към екипа на БНТ, тв звездата подписа още един трудов договор. След серия от конкурси и препитвания тя се сдоби с поста главен експерт в дирекция "Музеен маркетинг, връзки с обществеността и международна дейност" към Военноисторическия музей в София. Наша справка установи, че трудовото й възнаграждение там е било само 1050 лева. Именно ниската заплата, неотговаряща на стандарта на живот, на който Мариана е свикнала, я подтикнал веднага да приеме работата в БНТ и да се откаже от задълженията на музеен работник.

Недостиг на време

Така там тя изкарала само месец, а сега щяло да бъде напълно невъзможно да продължава да се труди едновременно на двете места, тъй като ежедневното предаване изисквало сериозно подготовка, а времето нямало да й достига. [caption id="attachment_641449" align="aligncenter" width="300"]Мариана Векилска взима 5 бона заплата в БНТ сн. Инстаграм Мариана Векилска взима 5 бона заплата в БНТ сн. Инстаграм[/caption] За да икономисва от разходи, докато все още беше във Военноисторическия музей, Векилска дори се отказа да шофира и реши да пести от гориво. Тя ходеше на работата с велосипед, но сега отново се чувствала финансово окрилена, пише retro.bg.