Дизайнерската сватбена рокля на принцеса Беатрис ще бъде изложена в Уиндзор (Снимки)

Дизайнерската сватбена рокля на принцеса Беатрис ще бъде изложена в Уиндзор сн. Инстаграм
0

Сватбената рокля на принцеса Беатрис е била носена от Елизабет Втора през 1961-ва година

Дизайнерската сватбена рокля на принцеса Беатрис ще бъде изложена в Уиндзор. На 17-ти юли тя каза заветното „да“ на Едуардо Моци с тоалет, който е бил носен от Елизабет Втора. Роклята е била носена от кралицата през 1961-ва година и сега всеки желаещ ще може да я види отблизо.

Роклята ще бъде изложена в замъка Уиндзор на 24-ти септември. Новината беше официално обявена от кралския двор. Принцеса Беатрис сама е помолила баба си да й даде дизайнерската рокля, за да се появи с нея на церемонията си. Кралската сватба на няколко пъти беше отменяна заради пандемията от коронавирус.

Най-накрая тя се състоя в тесен семеен кръг, в който бяха включени Елизабет Втора и съпругът й – принц Филип. Роклята е била част от подаръка, даден от кралицата и е символ на любовта й. Освен това, тя е била и най-бързият вариант за изненадващата церемония, която се е организирала само за няколко седмици.

Беатрис следва стъпките на сестра си – принцеса Йожени, която също показа сватбената си рокля пред обществото. Тоалетът, с който Меган Маркъл се омъжи за принц Хари, също можеше да се види в замъка Уиндзор.

Рокля

Изработена от тафта, в цвят слонова кост, роклята на Беатрис е пример за дизайнерския талант на Норман Хартнел. В нея са бродирани кристали и диаманти, които могат да се видят върху корсета и долната част на роклята. За да отговаря на модните тенденции днес, тя е била леко пипната от личния стилист на кралицата – Анджела Кели.

Хората, които отговарят за изложбата и се грижат за кралската колекция, обясняват, че роклята е омекотена, за да й се придаде по-съвременна и опростена форма. Към презрамките са били добавени къси ръкави от тройна органза с бродирани диаманти, които съответстват на оригиналния дизайн на Хартнел. Всяка една промяна е обратима. Сватбените обувки на Valentino и реплика на букета на Беатрис, също ще бъдат показани.

Дизайнерската сватбена рокля на принцеса Беатрис ще бъде изложена в Уиндзор сн. Инстаграм
Дизайнерската сватбена рокля на принцеса Беатрис ще бъде изложена в Уиндзор сн. Инстаграм

Кралица Елизабет Втора е носила роклята за официална вечеря в британското консулство в Рим през 1961-ва година. След това тя я облича на премиерата на филма „Lawrence of Arabia“ през 1962-ра година и за Държавното откриване на парламента през 1966-та година. Изложбата в Уиндзор ще продължи от 24-ти септември до 22-ри ноември, предават от tialoto.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.