Цяла България тръпне в очакване на историческия мач между Цвети Пиронкова и Серина УилямсЕто с колко ще набъбне сметката на Цвети Пиронкова след историческия мач със Серина Уилямс

Днес най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова ще се изправи в исторически сблъсък срещу Серина Уилямс. Цяла България очаква с интерес четвъртфинала на US Open, който стартира тази вече в 19 часа. До настоящия момент от участието си първенство на САЩ, нашенката е спечелила 425 000 долара. Но въпросът, който вълнува голяма част от феновете й, каква сума ще постъпи в банковата й сметка след мача със Серина. Ако пловдивчанката успее да победи американката, хонорарът й ще набъбне на 800 000 долара. Това означава, че при класиране след това на финала общата сума ще достигне минимум 1 500 000 долара. Ако Цвети успее да спечели 3 турнира, към банковата й сметка ще се прибавят 3 милиона долара. Същата сума ще получи и победителят при мъжете.

Но дори и Цвети да не успее да победи Серина, тя ще прибере от турнира сумата от 425 000 долара. Подобен хонорар е рекорд за нея. Досега най-високата сума, която пловдивчанката е получавала, е в размер на 399 384 долара - от полуфинала си на „Уимбълдън“ през 2010 година. Общо 4,5 милиона долара е заработила Пиронкова от спортната си кариера. В това отношение Серина Уилямс държи лидерската позиция при жените – 92 милиона и 75 хиляди долара, пише БЛИЦ.