Погнаха Георги Милчев-Годжи

Гласувайте за статията

Под запор е поставена и новата му фирма

Данъчните са погнали Георги Милчев-Годжи. Причината за това, са натрупани задължения към държавата.

Под запор е поставена и новата фирма на Годжи – „Арт Инфлуенс“.
В нея той е съдружник с годеницата си Надежда Дончева, която наскоро го дари с дъщеричка.

Годжи

Под запор е поставена и новата му фирма

Според документите фирмата се занимава с продуциране и менажиране на артисти, изпълнители, аудио-визуални продукти, радио-телевизионни и шоупрограми, и осигуряване на реализацията им на пазара. Запознати посочват, че Годжи планирал сериозно да развие продуцентска дейност, подобно на шефа си Слави Трифонов. Той разчитал на натрупания до момента опит, пише „България днес“.

Опитите му обаче скорострелно били попарени от НАП. Служителят на данъчните във Враца Кирил Карамелски стартира изпълнително дело срещу Милчев през юни. Законовите процедури завършват преди дни, а като резултат продуцентката компания на Годжи е запорирана. В документа не се уточнява каква е точната сума на неплатените данъци.

От „България днес“, са се опитали да се свържат с Георги Милчев относно запора и точната сума неплатени данъци. Той обаче не отговарял на телефона си. Информация може да се открие в документите на другите двайсетина дружества на китариста, които също за запорирани.

Под възбрана доскоро бе и огромния апартамент на Годжи в баровски столичен квартал и дори родната му къща в Криводол. Според съобщенията срещу изпълнителя вървят две различни процедури от страна на НАП. По първата данъчните си търсят 77 646 лева главница и натрупани лихви 31 674 лева.

Процедура има и от друг представител на държавата. Тя се води заедно с колекторска фирма. Там общо дължимата сума с лихви и разходи за съдия изпълнител е над 270 хиляди лева. Отделно към бизнеса и имуществото на Годжи претенции има и известна банка по необслужвани редовно от него кредити. Стойността им възлиза на стотици хиляди левове, става ясно от фирмените документи, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар