Символична е заплатата на Мариана Векилска в БНТ! (още подробности)

Символична е заплатата на Мариана Векилска в БНТ! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Заплатата на Мариана Векилска изобщо не е голяма!

Близо година след провала си в Брюксел Мариана Векилска най-накрая успя да се уреди с ефир. Бившата звезда от Би Ти Ви оттук нататък ще блести в Българската национална телевизия.

Мариана Векилска

Мариана Векилска няма да се радва на големите пари в Би Ти Ви

Тя ще води предаване за живота извън София и се говори, че се е навила да го прави почти без пари. Освен това трудно издържала на натоварването, защото програмата е ежедневна, а водещата отдавна е отвикнала да работи толкова интензивно.

Случаят „Векилска” се обсъжда в телевизиите почти като виц. Колеги на водещата в Би Ти Ви са наясно, че тя от месеци обикаля медиите с надежда някоя от тях да я качи обратно на екран. В края на 2018 г. звездата напусна телевизията внезапно и се наложи да й търсят заместница буквално от днес за утре.

Бившите й шефове не са забравили номера, който им спретна тогава, и отказват да я вземат обратно. Въпреки това обаче първата врата, на която Векилска похлопа за работа, бе именно Би Ти Ви. Това стана още през пролетта, но Мариана успя да се домогне единствено до 5-дневен ангажимент като седмичен коментатор в предаването „Преди обед”.

В разгара на лятото тя реши да си опита късмета и в Нова. Говореше се, че има шанс да я направят лице на съботно-неделното предаване „Събуди се”, но и тези надежди на служителката от Брюксел бяха попарени.

След месеци безработица тя се видя принудена да приеме оферта за символична заплата в Националния военно-исторически музей, като в същото време обяви, че прави корпоративни обучения по бизнес етикет.

Колко корпорации са се обучили при нея, не е ясно, но преди дни се разбра, че Мариана най-накрая е успяла да намери телевизия, готова да я върни на екран. Това е БНТ. Мястото, което водещата е приела, е в новото предаване „България в 60 минути”.

То върви от 17 часа следобед всеки делничен ден и представлява мозайка от репортажи и преки включвания от регионалните центрове на телевизията в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. Според клюките, звездата се е навила да се труди почти без пари, защото била „на червено”.

Свикналата да живее нашироко Мариана не успявала да покрива разходите си с парите от музея, а за корпоративните обучения, които прави, й плащали на парче. Понеже нямала много клиенти, логично и парите не били кой знае колко.

На този фон държавната заплата в БНТ била за предпочитане. Точно срещу каква сума се разписва новата водеща, се пази в тайна. Но според клюките, става въпрос за жълти стотинки на фона на заплатата, която е взимала в Би Ти Ви, както и тази, на която се надявала, ако започне работа в Нова.

Все пак имало шансове да се намери начин за допълнително материално стимулиране, стига предаването да тръгне добре. Говори се, че Векилска едва издържала темпото в новата си служба.

Тя отдавна била отвикнала да се труди под напрежение, а работата в ежедневното предаване било всичко друго, но не и спокойна.

Темите се уточнявали до последния момент, налагало се да е на работа от рано сутринта, за да не изпуска новинарския поток, на всичкото отгоре нямала и близки хора сред своите колеги, тъй като колективът е нов за нея и тепърва трябва да се запознава с всички.

На фона на всичко това Мариана все пак твърди: „Връщам се на екран с радост и ентусиазъм”. Само преди два месеца в интервю пред Гала в „На кафе” Векилска каза, че хората по улиците често я спират, за да я питат кога ще се върне на екран.

Тя обаче не държала да е на екран и щяла да се върне единствено с „нещо, което си струва”. А веднага след напускането на Би Ти Ви – в началото на 2019-а, коментарът й беше:

„Аз съм постигнала всичко, което съм могла и което съм искала, в областта на медиите. Постигнала съм всичко това в рамките на държавата и в българското медийно пространство. Оттук нататък няма смисъл да тъпча на едно място в името на това само и само да стоя на екран, да се появявам по телевизията и хората да ме познават”.

Още тогава се намериха „пророци”, които предрекоха, че един ден тя ще се върне с подвита опашка. Но никой не очакваше, че няма да издържи и две години, преди да го направи, пише вестник Уикенд.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар