Край на карантината за пристигащите в България!

Гласувайте за статията

Край на карантината за идващите у нас от Турция, Сърбия и Беларус!

Пристигащите от Турция, Сърбия и Беларус у нас няма да спазват задължителна карантина, нито ще им се иска тест за Ковид-19. Това е една от трите заповеди на здравния министър Костадин Ангелов, издадени вчера.

Втората е свързана с предстоящия старт на новата учебна година, когато занятията ще бъдат възобновени в нормалния си присъствен вид. Ще бъдат спазвани строги мерки за защита от коронавируса и разпространението му. Както и всяко училище или университет ще действа спрямо ситуацията в него.

Ако има ръст на заболели и при възможност, образователният процес може да се провежда и дистанционно, както по време на карантината.

Дистанционно ще предоставят услугите си занималните, както и езиковите и образователни центрове. Ако това не е възможно да се направи, то е задължителна дистанция от поне 1,5 метра между лицата в помещенията.

От днес, 1 септември, посещенията в болниците ще бъдат ограничени като се разрешава достъп само за близките на пациенти в терминален стадий.

Колкото до работния процес, към момента все още е силно препоръчинелно той да продължи от дома на служителите – дистанционно. Ако, разбира се, това е възможно. В другия случай трябва да се обмисли работа на смени и работно време с променливи граници.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар