Ексхумации и укриване на дрога в частното гробище в Бояна (Вижте гнусните далавери на екс депутата Димитър Ламбовски)

Снимка: Crimes.bg
0

Бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски върти гнусни далавери в частното гробище в Бояна, където е сред инвеститорите при създаването му.

Това му положение очевидно му дава достатъчно власт там, благодарение на която той е измислил наистна скандални схеми с цел да изкара пари. А причината за това е съвсем проста – в последните години финансовото му състояние е повече от критично.

Ламбовски е затънал до ушите в дългове заради пристрастеността си към хазарта, дрогата и алкохола. Които са изцедили банковата му сметка до стотинка. Поради тази причина той постоянно иска доста крупни заеми, а след това се чуди как да ги връща.

Незавидното му положение го е принудило да прави наистина нечовешки и напълно аморални неща. Като например да разкопава пресните гробове в „Бояна парк София“, досущ като някоя циганска погребална агенция.

Снимка: Crimes.bg

По негово нареждане циганите-гробари ексхумират току що погребани мъртъвци, за да може Ламбовски да краде и препродава скъпите ковчези, с които са погребани на поредното опечалено семейство. Като печалбата му от тази дейност е повече от солидна. Цените на луксозните ковчези варират от 2 хиляди чак до 12 хиляди лева.

Само за последната една година той е наредил поне 15 ексхумации. Сметнете за каква чиста печалба говорим.

Разбира се, роднините на поругания покойник си нямат на представа какво се случва зад гърба им – нито за кражбата, нито за грозната гавра с паметта на близкия им човек.

Един ковече се препродава средно по около 5 пъти. Това се обсъжда без свян между циганите-гробари, като те дори обменят „опит“ в гнусната дейност. За да си подсигури мълчанието им, Ламбовски им е позволил да обират бижутата и скъпоценностите, с които са положени покойниците. Благодарение на това мургавите гробокопачи редовно се сдобиват с куп маркови и ювелирни произведения – ролекси, картиета и прочие.

Чиито цени започват от петцифрени суми и скачат нагоре.

И с това наглостта му по отношение на последния дом на редица мъртви хора не се изчерпва. Очевидно парите от препродадените ковчези не са му достатъчни, тъй като бившият депутат се е сдушил и с родната наркомафия. И им помага да укриват дрога. Досещате ли се как? Точно така, отново в гробищния парк. Сред починалите.

Срещу съответното възнаграждение, Ламбовски предоставя на родни наркобосове празни гробове, в които да укриват стоката си, сигурни, че на подобно място полицията няма да направи проверки.

Само от хората на Стефан Бонев-Сако, сочен за най-солидния наркобос у нас в момента, Ламбовски е прибрал 200 000 евро (близо 400 000 лева) заем. Това се е случило през изминалата 2019 година като срещу парите екс депутатът е позволил на наркодилърите да използват няколко парцела в „Бояна парк“, които са превърнати в подземни складове за наркотици.

Към днешна дата обаче Сако си иска парите обратно, а Ламбовски не може да му ги върне, защото отдавна ги е изхарчил всички, до стотинка. Което съвсем затяга кризата с портфейла му.

Любопитното е, че поне по документи, бившият царски депутат няма дял в „Бояна парк София“. Да, той е сред инвеститорите, както вече споменахме, заедно с Росен Дойнов – сина на соц величието Огнян Дойнов, и бизнесмена Бисер Христов. По времето на създаването на гробищния парк тримата са приятели и съдружници в строителния бизнес, но след години отношенията им се влошават.

Говори се, че причината за това са спорове около собствеността на луксозния жилищен комплекс Магнолиите, отново в Бояна. Чието име нашумя, след като стана ясно, че бившият премиер Сергей Станишев е живял там под наем от 600 евро.

След като „Бояна парк София“ е открит, в него като съсобствени влиза и люксембургската офшорна фирма „ЕСТУРИА С.А.Р.Л“. Тя е представлявана у нас от Александър Льондев, който и до днес е в борда на директорите на гробищата.

А въпреки липсата на дял, Ламбовски си върти необезпокояван грозните схеми. Интересно, дали останалите собственици са наясно какво се случва под носа им?

Източник: Crimes.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.