Днешният ден е специален за семейството на Корнелия Нинова

Гласувайте за статията

Според традицията, съпругът трябва да подари на любимата си огърлица от естествени перли

Голям празник отбеляза семейството на Корнелия Нинова по време на настоящата й кампания за лидерското място в БСП.

Социалистката и съпругът ѝ Митко отбелязват 30 години от сключването на брачните си обети днес – 30 август. Според българските обичаи 30-годишното съвместно съжителство се нарича перлена сватба. Традицията повелява съпругът да подари на любимата си огърлица от естествени перли като символ на натрупания брачен стаж.

Корнелия Нинова

Според традицията, съпругът трябва да подари на любимата си огърлица от естествени перли

Корнелия и Митко са семейство от 1990 г. Запознават се, докато са студенти в Софийския университет. Митко е по-голям от Нинова и следвал математика, заедно с нейната сестра Руми. Именно каката на бесепарката я сватосала със своя състудент, а предложението за брак не закъсняло.

Корнелия Нинова минала под венчилото още преди да се дипломира като правист в Юридическия факултет на СУ. Едва на 21 тя казала „да“ на мъжа си, с когото се познавали още от детските години. Двамата били съседи в Мизия, откъдето той е родом, а тя е израснала. Сватбата им била скромна, предвид бедните години, в които се залюбили.

На церемонията присъствали само най-близките им роднини и приятели, и кумовете. Корнелия с носталгия си спомня, че сама се гримирала и фризирала за най-специалния ден в живота си. Роклята, с която била, избрала заедно със своята майка Маргарита.

Сватбата следвала стриктно всички български обичаи, а Митко поискал официално ръката на жена си от нейните родители. Младото семейство не останало да живее в родния си край, а се установили в София, където проплакал и техният единствен син.

Рафаел се родил в ръцете на лекарите в „Майчин дом“, 3 години след като родителите му се оженили. В момента той е 27-годишен млад мъж, който гради кариера в банката на милиардера Ротшилд в Ню Йорк.

Разбира се като всяко семейство са имали критични моменти в брака

Корнелия Нинова признава, че с половинката ѝ Митко са имали критични периоди в брака си. Такъв е бил моментът още в зората на нейната кариера, когато тя работела в Следствието, а синът им бил все още бебе.

„Водех тежко дело за престрелки между мутренски групировки. Една вечер имах уговорка с мъжа ми и сина ни да излезем след работа заедно и да отидем да му купим нещо. Синът ни бе мъничък. Работех по делото на „Развигор“ и изведнъж отвън пред сградата се изсипаха 30 джипа, цялото кръстовище беше блокирано.

Аз трябваше да взема мярка „задържане под стража“, трима-четирима трябваше да ги пратя в ареста. В това време дойдоха съпругът ми с бебето. Видях ги, обадих им се и им казах веднага да се махат от улицата, за да не ги гледат. Вечерта, като се прибрах вкъщи, мъжът ми ми постави условие – това ли ще е нашият живот, така ли ще живеем тримата, да се крием и да се страхуваме за сина ни? Каза ми да помисля дали това ще е кариерата ми! Аз помислих и… реших. И напуснах Следствието“, споделя преди време Корнелия.

Към днешна дата мъжът ѝ е не по-малко успешен от нея. Той заема апетитна директорска позиция в „Лукойл“ и взема дори по-голяма заплата от нейната. Напук на схващанията, че снахите и свекървите не се тачат, Нинова е изключително близка с майката на своя съпруг. Мама Дафинка, както бесепарката нарича свекърва си, все още живее в Мизия. Корнелия Нинова често я посещава и се грижи за нея като за родна майка, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Днешният ден е специален за семейството на Корнелия Нинова”

  1. mitoko

    сеп. 03. 2020

    chestita godishnina

Добавете коментар