Поредният скандал е неизбежен

След като неотдавна стана ясно, че принц Хари и Меган Маркъл са се сдобили с нов дом, изплува страшна тайна за него. Имотът е част от много по-голямо имение, разделено след смъртта на първоначалния му собственик и разпродадено на различни купувачи. [caption id="attachment_639510" align="aligncenter" width="300"]Меган Маркъл Поредният скандал е неизбежен[/caption] Именно една такава част, включваща къща с десетки стаи и двор с басейн и голф-игрище, са купили семейство Съсекс за 14,5 млн. долара. Имотът е закупен от бившия руски банкер и предприемач Сергей Гришин, пише "Труд". Въпреки че имотът е в елитната част на Санта Барбара с ограничен достъп и частна охрана, папараци успяха да научат точното му местоположение. Те дори разузнаха историята на предишните му собственици. А тя се оказва доста мрачна... Първи притежател на земята още в края на 19-и век става синът на известния изобретател Сайръс Маккормик – Стенли. Бащата патентова през 1834 г. първата механична жътварка, теглена от коне, с която допринася за модернизиране на земеделието в целия свят. Това изобретение му носи милиони, които той завещава на сина си след неговата кончина през 1884 г. Стенли от малък е с крехко здраве. След женитбата си той се установява в разкошното имение в Калифорния, което не напуска повече от 40 години – до края на живота си. Всъщност той страда от шизофрения. Освен това е сексуално обсебен и има много отклонения – от фетишизъм до маниакален синдром. Винаги спи в кожени каиши, които сковават движенията му. Когато е буден, около него се намира цял взвод лекари, готови във всеки момент да го усмирят и да му дадат успокоително.

Стенли от малък бил с крехко здраве

Болният не можел спокойно да стои в една стая с жена си или сестра си – той започвал да ги тормози и се държи агресивно. Катрин, съпругата на Маккормик, не се отказва от опитите да лекува мъжа си. Тя редовно вика в имението специалисти, нарежда да се постоят различни необичайни помещения, за да не му е скучно в неговото изгнание. Така Стенли се сдобива със собствено голф-игрище, градина с екзотични растения от цял свят, домашен театър, галерия с редки художествени произведения и много други неща, които могат да отвлекат вниманието му, макар и не задълго. През последните години от живота си Стенли става съвсем агресивен и неуправляем. Лекарите забраняват на роднините му от женски пол да се приближават до него. Съпругата и майка му наблюдават неговите разходки през бинокъл. Маккормик почива през 1947 г. Цялото му внушително състояние от 40 милиона долара (сегашни около половин милиард долара) остава за жена му Катрин. Вдовицата се заема с благотворителност, дарявайки огромни средства за медицина. Тя се интересува от въпроса за женското репродуктивно здраве. Установява се да живее в Бостън и става една от родоначалничките на феминисткото движение. Имението е разделено на няколко части, една от които купуват Хари и Меган Маркъл, но междувременно то минава и през други собственици. Медиите се питат дали бившите членове на английското кралско семейство знаят, че някога в този дом е живял човек, опасен за обществото и особено за жените.

Имението е разделено на няколко части

И докато нищят историята на Стенли Маккормик, около имота се появява нов скандал. Анна Федосеева – бившата жена на руския олигарх Сергей Гришин, от когото семейство Съсекс купуват имението, се свързва с журналисти. Тя разказва пред тях, че е разочарована от постъпката на Меган Маркъл заради сделката с жестокия й, по нейните думи, съпруг. Моментално в медиите започва да се припомня бурният развод на Гришин и Федосеева през 2018 г. Както винаги, когато става дума за много пари, скандалът е неизбежен. Съпрузите, чийто брак е на малко повече от година, ожесточено спорят в съда кой на кого колко дължи. Гришин пресмята стойността на направените от него подаръци преди женитбата –кола, апартамент в Санкт Петербург, бижута и настоява Анна да му върне парите. Обвинява я в мошенически действия и участие в организирана група, която цели да източи сметките му. Анна е арестувана, но успява да излезе на свобода и на свой ред започва да шантажира мъжа си. Тя разполага с видео, на което пияният Гришин (тогава съсобственик на Росевробанк и рисков инвеститор) признава, че е спечелил състоянието си по нечестен начин. Освен това твърди, че мъжът й неведнъж й е вдигал ръка, заплашвал я е с оръжие и дори й е избил зъби с главата си, при което сам се е наранил. Властите обаче не обръщат внимание на жалбата на жената, а започват разследване по насрещния иск на Гришин, че всъщност Анна го е пребила... Не е чудно защо Федосеева осъжда Меган Маркъл, че е придобила дома си от мъж-насилник. Нали самата херцогиня се бори за правата на жените. „Тази й постъпка е в разрез с принципите й“, обяснява Анна. В интерес на истината, пред „The Sun“ тя добавя, че Хари и Меган едва ли са знаели какъв човек е бившият й мъж, макар че лесно са могли да проверят в Гугъл. Там има доста писано за него. Анна смята, че съветниците им са проявили липса на задължително внимание преди да препоръчат такава сериозна сделка. А Хари и Меган Маркъл не успяха да се порадват на новия си дом, защото тъмната му история изплува веднага след покупката, пише blitz.bg.