Китай отново скова света в страх

Гласувайте за статията

Американските власти също отправиха предупреждение

Китай за пореден път скова света в страх.

Частни лица във Франция сигнализират от няколко седмици, че получават пратки със семена, които не са поръчвали.

Китай

Американските власти също отправиха предупреждение

В повечето случаи тези пратки пристигат от Китай, съобщава в. „Паризиен“.

Подобни пратки са получени не само във Франция, а и в САЩ, Канада, Великобритания и Израел. Министерството на земеделието предупреждава, че тези семена могат да съдържат болести по растенията, които не се наблюдават в страната. Не е изключено да става въпрос и за инвазивни растения, които да застрашават живота или здравето на гражданите, съхраняването на биологичното разнообразие, или да причиняват вреди на някои сектори от икономиката.

В четвъртък министерството публикува предупреждение към гражданите в никакъв случай да не сеят такива семена. Властите съветват хората, получили такива пратки, да ги поставят в найлонов плик, да го затворят херметически и да го изхвърлят в контейнера за домакински отпадъци, за да бъдат унищожени. За целите на разследването хората трябва да изпращат снимки на бордерото на изпращача и на самите пакетчета със семена.

Американските власти също отправят предупреждения. Според техния анализ получените семена в САЩ са от мента, краставица, пъпеш или цветя. Според американското министерство на земеделието изпращането на пратки на случайни лица наподобява техника, наречена „бръшинг“ (brushing), използвана в електронната търговия измама. Целта й е набиране на положителни отзиви за търговски сайтове по незаконен начин, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар