Не е за вярване какво се случва по родното Черноморие

Гласувайте за статията

Малките градчета привлякоха повече почиващи

Мнозина не могат да повярват какво се случва по южното ни Черноморие.

За никого не е тайна, че пандемията от коронавирус посече туризма не само у нас, но и в чужбина. Спадът от приходи е рекорден. Оказва се обаче, че малките градчета се радват на много повече почиващи от големите курорти по българското Черноморие, предаде БНТ.

Черноморие

Малките градчета привлякоха повече почиващи

Докато големите хотелски комплекси пустеят в разгара на летния сезон, то къщите за гости и семейните хотели на юг по морето, са напълно заети. Най-голям е напливът в Созопол и Приморско, където е пълно с български туристи. А най-търсени за настаняване са къщите за гости и частните квартири. По-ниските цени са тези, които привличат българските туристи.

Така например в семеен хотел в Приморско тричленно семейство плаща за нощувка със закуска 55 лв. Заведенията по южното Черноморие също са препълнени. В някои от тях е необходима предварителна резервация дори в обедните часове.

Препълнените плажни ивици на юг са най-яркото доказателство за броя на туристите. Пълните плажове родиха и нов вид услуга. Само срещу сумата от 5 лв. летовниците могат да резервират чадър и шезлонг на първа линия, като по този начин те си гарантират свободни места на плажа дори и в следобедните часове.

Южното Черноморие се оказа предпочитано място за почивка и за полските туристи. Припомняме, че за тях няма принудителна карантина нито тук, нито в страната им.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар