Напук на коронакризата: Ето какво се случва по Южно Черноморие

Гласувайте за статията

Напук на коронакризата, по Южното Черноморие се случва нещо невиждано

Пандемията удари с пълна сила туризма не само у нас, но и по цял свят. Резултатът е рекорден спад в приходите в този сектор. Но на фона на мрачните прогнози, се оказа, че малките градчета се справят по-добре с кризата, съобщава БНТ.

В разгара на летния сезон големите хотелски комплекси пустеят. Но това не важи за къщите за гости и за семейните хотели по Южното Черноморие, които работят с пълен капацитет.

Напливът на туристи е най-голям в Созопол и Приморско. Там летовниците са предимно българи. Къщите за гости и частните квартири са най-търсени това лято. Те успяват да привлекат българските туристи с по-ниските цени.

Нощувка със закуска за тричленно семейство в Приморско излиза 55 лв. Заведенията по Южното Черноморие също са препълнени. В обедните часове в някои от тях е необходима дори предварителна резервация.

Доказателство за наплива на туристи към Южното Черноморие са препълнените плажни ивици там.

Именно големият наплив там постави началото на нов вид услуга – срещу сумата от 5 лева може да си резервирате чадър и шезлонг на първа линия. По този начин си гарантирате свободно място на плажа дори и в следобедните часове.

Полските туристи също се оказа, че предпочитат Южното Черноморие, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар