Евгения Банева изрева

Гласувайте за статията

Жалва се, че стресът от ареста й е докарал злокачествен тумор

Съпругата на Николай Банев – Евгения Банева изрева за здравословното си състояние.

Припомняме, че тя е под домашен арест от близо година.
„Бях освободена, за да ми направят операция на щитовидната жлеза. Извадиха ми злокачествена киста почти 6 см, която се е развила в рамките на задържането ми заради невероятния стрес.
Освен това сложих 4 диоптъра очила с далекогледство заради изключително лошото осветление в ареста“, коментира пред „Марица“ бизнес дамата.

Евгения Банева

Жалва се, че стресът от ареста й е докарал злокачествен тумор

Евгения Банева споделя и че децата ѝ също не се чувствали добре заради съдебните проблеми на родителите си. Тримата наследници на Евгения и Николай Баневи все още се намирали във Франция, където всъщност милионерското семейство беше задържано през октомври 2018 г.

„И сега не мога да върна децата в България окончателно, защото се страхувам за техния живот, за тяхното психическо здраве. С тях ходим по психолози и във Франция, и в България. Когато ни арестуваха на летището в Ница, те останаха абсолютно безпризорни. Тогава близнаците бяха на 9 години, а по-голямата ни дъщеря на 13. И ако не бяхме намерили кой да ги поеме, френските социални служби щяха да ги вземат. Самите френски полицаи ни посъветваха да намерим близък да прибере децата, защото попаднат ли в техните социални служби, минимум 6-8 месеца ще отнеме на роднините, за да си ги върнат. И така гледаха ги баби, братовчеди, роднини“, жалва се жената на олигарха Банев.

Тя не спести и критиките си по отношение на пребиваването й в столичния арест

За пореден път Евгения Банева не спести и критиките си по отношение на условията на пребиваване в столичния арест.
„В следствения арест на бул. „Г. М. Димитров“ в София бях 9 месеца и половина, а мястото е ужасно. Човек не може да си представи, че се задържат хора в такива условия, и то в европейска страна, каквато е България. Гледах си килията и си мислех, че сигурно е измислена от някой, който е бил в концлагер.

По-безобразни килии едва ли има някъде – с прахоляци, с ръжди, с хлебарки и дървеници, решетките покрити със сажди и сигурно непочистени в последните десет години. Стари дюшеци, ръждиви легла, открити тоалетни, дори без завеса, въобще ужас.
За сравнение в ареста в Марсилия, където бях 47 дни, бе коренно различно. Там няма нещо, което човек да не може да си поръча, свързано с храни, перилни и почистващи препарати и др. Имаше даже спортни и компютърни зали, с възможности човек да поддържа квалификацията си“, коментира Банева.

Припомняме, че тя, мъжът ѝ и неговата майка Мария, са обвинени в изпирането на над 1 милиард лева, извършване на данъчни престъпления и присвояване на пари, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар