Изплуваха интересни факти за семейството на ген. Венцислав Мутафчийски

Изплуваха интересни факти за семейството на ген. Венцислав Мутафчийски
3.14 (62.86%) 14 votes

Генералът е имал драматични ситуации и в семейната вила

Интересни факти за семейството на шефа на Националния оперативен щаб – ген. Венцислав Мутафчийски, видяха бял свят.

Не за първо лято туристите в Черноморец забелязват присъствието на ген. Венцислав Мутафчийски.

Местни хора разказват, че го помнят още от млад лекар, преди да оглави ВМА и да стане шеф на НОЩ. Те дори го приемат като един от тях.

ген. Венцислав Мутафчийски

Генералът е имал драматични ситуации и в семейната вила

Още преди години родителите на Мутафчийски, които към днешна дата са пенсионери, решили да си купят къща на морето и избрали именно Черноморец.
Галина и Методи, които и до ден днешен живеят в родната Дупница, взели имота със собствени спестявания, за да има къде през лятото да се събират със синове, снахи и внуци.

Местните хора ги познавали и знаели, че генералът е лекар. Останали изненадани, когато започнали ежедневно да го виждат по тв екрана. За първо лято ген. Венцислав Мутафчийски не можел да отдъхва анонимно. Често се случвало да го разпознават, заговарят и да искат да се снимат с него. До миналото лято това се случвало само, ако засечал случайно благодарни пациенти.

В къщата в Черноморец шефът на НОЩ също е имал драматични ситуации. Именно там го заварва новината за атентата на бургаското летище „Сарафово“, който потресе страната ни на 18 юли 2012 г. Тогава избухна автобус с израелски туристи, жертвите бяха шест, а ранените – близо 40 души.
Докато Мутафчийски в същия ден е на почивка в семейната вила, приятел му се обажда и му казва за кървавия терористичен акт.

Без някой да му нарежда, генералът запалил личния си автомобил и тръгнал към мястото на инцидента. Той е първият доброволец, който се явява там. Помощта му е безценна, защото е военен лекар и знае как да реагира и да се погрижи за взривните рани на пострадалите. Трагедията на летище „Сарафово“ оставила траен белег в съзнанието му. Всяка година, докато бил на море, се отбивал до мястото, за да почете паметта на загиналите там, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Изплуваха интересни факти за семейството на ген. Венцислав Мутафчийски”

  1. Л. К.

    авг. 19. 2020

    Голям Лекар, голям ЧОВЕК е генерала!!!!!!

Добавете коментар