Експерт разкри в какво е добре да се инвестира по време на криза

Гласувайте за статията

Експерт разкри кой е най-добрият вариант за инвестиция по време на криза

Експерт даде важни съвети за инвестиция по време на криза. Финансовият консултант Стойне Василев заяви в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria, че очакваме по-високо ниво на инфлацията заради наливането на пари в икономиките с цел възстановяването от кризата.

Той е категоричен, че в тази ситуация задържането на пари в депозит не е добра идея.

Експертът добави,че са необходими реални активи като недвижими имоти и ниските лихви по ипотечните кредити дават добра възможност за инвестиция в тази ниша.

Според Стойне Василев тази година е много подходяща за инвестиции и за започване на нов бизнес, тъй като кризата все още е най-ниското ниво от един бизнес цикъл.

Финансистът е убеден, че икономиката ще се възстанови бързо, като до края на следващата година ще се възстанови до нивата от преди кризата.

Неговият съвет към всички е да организират собствен авариен фонд, в който да заделят част от текущите си доходи за справяне със следващата криза.

Експертът е категоричен, че за да преценим от какво да спестим, първо трябва да знаем за какво харчим. Той добавя, че от задължителните разходи като сметки и наеми трудно бихме могли да спестим. Но за сметка на това е по-лесно да се лишим от останалата част от разходите.

Василев коментира, че през последното десетилетие у нас се наблюдава напредък по отношение на финансовата грамотност. Но въпреки това все още изоставаме дори от страните от Централна Европа. Той добави, че по икономически показатели по-добре се представят нациите с по-висока финансова грамотност, пише БЛИЦ.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар