Хилъри Клинтън се връща като Държавен секретар на САЩ: Готова съм да спася Америка след Тръмп!

Гласувайте за статията

Хилари Клинтън се връща като Държавен секретар на САЩ

Хилари Клинтън се връща като Държавен секретар на САЩ. Бившата първа дама на Америка и дясна ръка на Барак Обама, не се е отказала от политиката, въпреки че загуби изборите от Доналд Тръмп преди няколко години.

Сега обаче госпожа Клинтън даде да се разбере, че е готова да заяви участието си в кабинета на Джо Байдън, ако бъде поканена от него. И директно си призна за кой пост е готова да преговаря — Държавен секретар на Съединените американски щати.

Хилари призна, че ако Байдън спечели изборите и стане президент на Америка, тя е готова да работи с него и да влезе в ролята на външен министър на страната. Идеята на Клинтън е „да спасим Америка от Тръмп“ и да работи за възстановяване на страната след някои „безумни“ решения на потенциалния бивш лидер на САЩ.

Хилари служи в администрацията на Обава, но бе остро критикувана за справяне с терористичната атака в Бенгази през 2012 година. След това се завъртя и спор около факта, че е използвала личния си имейл, за да кореспондира с някои от държавните лидери. Именно спорът около личната й поща й коства подкрепата на делегатите и така Тръмп спечели изборите, въпреки че фактически Хилари го победи с над 1 милион гласа.

Днес тя е готова да се върне обратно на фронтовата линия.

„Готова съм да помогна, по какъвто и да е начин, защото смятам, че това ще бъде момент, в който всеки американец трябва да иска да оправи страната ни. И не ме интересува от каква партия сте или на каква възраст, пол или раса е всеки един граждани. Дълг на всеки от нас е да помогне на страната ни“, казва още Хилари.

Хилари Клинтън сн. Flickr

Хилари Клинтън сн. Flickr

Клинтън не бе поканена от Байдън като вицепрезидент заради шумотевицата около правата на чернокожите. Затова той избра сенатор Камала Харис от Калифорния, която мнозина определят като новата суперзвезда на демократите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Хилъри Клинтън се връща като Държавен секретар на САЩ: Готова съм да спася Америка след Тръмп!”

  1. Иванчо

    авг. 16. 2020

    Четох едно интервю с Бил Клинтън.
    По някое време журналистът го пита: „Г-н Клинтън а вярно ли е, че Хилари е лесбийка?“
    И Бил Клинтън отговаря: „Дали е лесбийка не съм сигурен но съм 100% сигурен, че е облизала повече пyтkи от мен.“

Добавете коментар