Великобритания връща карантината! Вижте кои страни са застрашени от блокиране

Великобритания връща карантината! Вижте кои страни са застрашени от блокиране
4 (80%) 2 votes

Великобритания връща карантината, хиляди спешно пътуват обратно

Великобритания връща карантината и това принуди хиляди туристи спешно да прекратят почивките си, за да се приберат в родината си преди въвеждането на принудителна изолация. Заради засиления брой заболели, които са се завърнали от различни места, властите в Лондон решиха, че е крайно време да върнат ограниченията и принудителната изолация.

Ограниченията за момента важат за Холандия, Франция, Монако и Малта. Ако гражданите успеят да се върнат до утре сутрин в четири часа, ще избегнат карантината. Ако не успеят, очаква ги принудителна 14-дневна самоизолация.

Причината за това е големият ръст на новозаразени в тези страни и рискът от разпространение на заразата. Франция вчера обяви цели 2866 нови случая само за 24 часа. Това е най-силното увеличение откакто в страната бяха премахнати ограниченията.

В отговор, Франция въведе реципрочни мерки. Всички французи, които се връщат от Англия ще подлежат на карантина. Както и други посетители на родината на Волтер, които идват от там.

Правителството на Холандия пък директно препоръча на своите граждани да не пътуват до Англия.

Според информация на университета „Джон Хопкинс“, към момента в света са заразени 21 милиона души. От тях са починали 764 000. Най-много заразени има в САЩ — 5,3 милиона, следвани от Бразилия — 3,2 милиона и Индия, която има вече над 2,5 милиона заразени.

Къде сме ние?

В България също се наблюдава рязък скок на заболелите от коронавирус, заради масовите струпвания на хора на различни мероприятия и големи събирания. Това доведе и до доста неприятно повишаване на заболеваемостта. С настъпването на есента настъпва и сезонния грип, който също може да увеличи броя на застрашените от заразяване, а отварянето на училищата и детските градини е друга рискова територия.

Великобритания връща карантината

Великобритания връща карантината сн. Pixabay

Все още се обмислят мерки, които да гарантират безопасността на ученици и учители, а в същото време и родителите да не преживяват трудностите от пролетната криза. Вариантите са два — първият е връщане на дистанционно обучение, но децата да бъдат обучавани на смени, или разсейване на групите в различни сгради, за да се ограничи риска от масово разпространение на заразата и по-ефективна социална дистанция. Друг е въпросът, дали училищата разполагат с база и ресурси, които да позволят подобно нещо.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар