Лили Иванова настоявала след смъртта й жилището й да се превърне в музей

Кризата удари и Лили Иванова. Вечната Амбър е започнала да разпродава един по един тузарските си имоти. Изпълнителката на вечния хит "Камино" е решила да се раздели с апартаментите, които стоят неизползваеми. Лили се консултирала с брокери на недвижими имоти, които й подшушнали, че моментът е пиков за цените и предстои спад. Не е тайна, че самата Лили има нюх на истински брокер към сделките с недвижими собственост. Спечеленото през годините от записи, концерти и изяви по частни партита предвидливо е инвестирала в частни имоти. Стойността им по пазарни цени днес надхвърля няколко милиона лева.

Имоти

81-годишната певица е извадила на пангара жилище от 137 кв.м. в местността Кръстова вада, близо до Южния парк. Лили го купила през 2011-та година за 201 430 лева, но така и не намерила време и желание да го обзаведе и апартаментът останал на голи стени. Цената, която Иванова е обявила за жилището, е 205 000 евро. Средната цена на кв. м. в района гони 1250 евро или около 334 000 лева, което показва, че Лили е оценила жилището доста солено. Апартаментът се предлага на шпакловка и замазка, с тераса от 20 кв.м., огромен хол, две големи спални със северно изложение, като едната е със собствена баня и тераса. Отделно били на разположение още една баня и тоалетна. Допълнителна екстра към жилището, освен близостта му с Южния парк и прекрасната панорама към Витоша, е височината на таваните от 280 см.

Гаражи

Освен просторният имот, Лили е обявила за продажба и два гаража за по 40 000 лева всеки от тях. Близки до изпълнителката разкриха, че единствените имоти, с които певицата за нищо на света няма да се раздели, са три. Това са мезонетът в затворен комплекс в любимата й Варна, наследствената гарсониера в Кубрат, дадена като обезщетение за съборената й бащина къща, и мансардата на ул. "Оборище", където живее. През 2005-та Лили се сдобила с мезонет в местността "Свети Николай" край морската столица. Мезонетът във вилната зона до морския бряг е в елитен район със скъпарски имоти, от които се открива безбрежна панорама към морето. През 1973-та година, когато е сватбата й с Янчо Таков, Лили се сдобива с просторната мансарда на баровската улица "Оборище". Имотът, който Лили обитава вече 47 години, е съпътстван с безкрайни съдебни саги, след раздялата й със сина на партийното величие от обкръжението на Тодор Живков. Когато Лили се запознала с бъдещия си съпруг, тя вече била звезда, а той - световно неизвестен. След като двамата заживели заедно, певицата купила таванските помещения над апартамента на ул. "Оборище", в който живеело семейство Такови. Певицата всъщност платила въздуха и започнала да изгражда новото си жилище, пише "Уикенд". Всичко вече било платено от нея, когато двамата, най-вече по настояване на майката на Янчо, трябвало да се оженят. Кумували им Людмила Живкова и съпругът й Иван Славков. "Нито ти си за него, нито той за теб", казала й Ванга дни преди брака. Думите й се оказали пророчески.

Развод

При развода семейство Такови имали претенции към мансардата на бившата си снаха. Тя пък притежавала всички документи, които доказвали, че го е купила и ремонтирала преди брака. Срещу звездата започнала съдебна и психологическа война. Делата следвали едно след друго. Янчо нямал нищо против съдът да го разведе, но това да стане по вина на съпругата му. Така жилището щяло да остане за него. [caption id="attachment_638264" align="aligncenter" width="300"]Кризата удари и Лили Иванова сн. YouTube Кризата удари и Лили Иванова сн. YouTube[/caption] Обвинил я в изневяра. В съда обаче, тези неща се доказвали със свидетели, а такива той нямал. Едва след седмото дело съдът решил, че разводът ще бъде по взаимно съгласие, а мансардата остава за Лили. Певицата е решила домът й, който е нейна крепост вече половин век, след смъртта й да бъде превърнат в музей.