Принцеса Даяна не успяла да осъществи най-голямата си мечта

На 31-ви август се навършват 23 години от смъртта на принцеса Даяна. А дни преди тази годишнина бе излъчен поредния документален филм за нейния живот. Той е озаглавен "Diana: Her last summer". Той е част от поредица от общо три филма и проследява последните месеци от живота на съпругата на принц Чарлз, изпълнени в търсене на новото й място под слънцето след раздялата с кралския двор. А нови разкрития не липсват.

Благотворителна дейност

Това е времето, в което лейди Ди се посвещава на благотворителната дейност. Тя се среща със своя духовен учител - Майка Тереза, която умира само няколко дни след смъртта на Спенсър. Но тези постижения остават на заден план, защото на всички е интересно какво се случва в личния свят на майката на Уилям и Хари.

Неосъществена мечта

Името на Даяна се свързваше упорито с това на Доди Ал-Файед, с когото заедно намериха смъртта си в тунел в Париж след преследване с папараци. Но кралските биографи зад филма разкриват, че Спенсър всъщност е имала една мечта, която не е успяла да осъществи - да замине при истинския мъж на сърцето си. И тук се визира пакистанският сърдечен хирург д-р Хаснат Хан. Даяна дори е обсъждала възможността да се премести да живее в Пакистан със своята приятелка Джемима Хан, която се омъжила за брата на хирурга. Но е била наясно, че подобен ход ще предизвика световен скандал. Все пак няколко пъти е била на гости на любимия си, предава "Yahoo News".

Последна ваканция

В документалния филм се говори и за последната ваканция на лейди Ди със синовете й. Тя е във Франция, заедно с Мохамед Ал-Файед. Той им осигурява луксозна вила в Сент Тропе, яхта, охрана и всичко необходимо за едно незабравимо преживяване. Даяна, Уилям и Хари плуват много, карат водни ски и се наслаждават на компанията си. [caption id="attachment_638251" align="aligncenter" width="300"]Принцеса Даяна мечтаела да замине за Пакистан при мъжа на живота си сн. YouTube Принцеса Даяна мечтаела да замине за Пакистан при мъжа на живота си сн. YouTube[/caption] Но една тъжна вест прекъсва почивката им и Спенсър решава веднага да се приберат в имението Балморал. Когато разбира, че нейният близък приятел Джани Версаче е убит най-хладнокръвно в дома си, тя започва да се притеснява и за своя живот. Затова и мисълта за смъртта не спира да я преследва в последните месеци от живота й, пише "Metro", предават от lifestyle.bg.