Коя е Камала Харис и как бе избрана за новият вицепрезидент на САЩ? (Всичко за нея)

Гласувайте за статията

Камала Харис се превърна в бъдещето на Америка и новият вицепрезидент на САЩ

Новият президент на САЩ може и да не е жена, но вицепрезидентът със сигурност ще бъде. Камала Харис, номинирана от демократите за заместник на Джо Байдън, ще бъде вицепрезидент на страната, ако спечелят изборите през ноември тази година. Изборът й не е случаен. След като Мишел Обама твърдо отказа да се върне в Белия дом за трети път, Джо Байдън се спря на най-суровата си и твърда опонентка. И й подаде ръка. Съюзът им според някои е „благословен от дявола“, но други виждат в тяхно лице, спасението на Америка от абсурдите на Доналд Тръмп.

Но коя е Камала Харис?

За разлика от Байдън, тя е изгряваща звезда в политиката. Дамата нашумя като главен прокурор на Калифорния и либерален активист за правата на чернокожите в Америка. Освен това острите й критики срещу Тръмп през последните години, както и срещу расовата сегрегация, която бе пропагандирана от някои представители на Сената, отново я поставиха под прожекторите. И я превърнаха в новата надежда на демократите. Камала се опита да спечели надпреварата за президентските избори още през февруари. Но не получи достатъчно гласове и се размина с номинацията. Екипът на Байдън, който обаче се оглеждаше за подходящ вицепрезидент, насочи усилията си към нея. Тя със сигурност успя да му спечели гласовете на афроамериканците. А очевидно двамата са готови да седнат и да говорят за проблемите помежду си.

„Искрено вярвам, че не сте расист. Но е болезнено да чуя от вас, че защитавате, сътрудничите и говорите със сенатори, изградили кариерата и репутацията си върху политиката на расова сегрегация в тази страна“, заяви в една от речите си Камала. „“Знам за момиче от Калифорния, което ходеше в интегрирано училище и това момиче бях аз“, спомня си Камала. И допълва, че на децата на съседите не им е било разрешено да играят с момичето от афро-ямайски произход, а на бала си отишла без кавалер, защото никой не искал да излезе с нея.

Камала Харис - новият вицепрезидент на Америка сн. Уикипедия

Камала Харис – новият вицепрезидент на Америка сн. Уикипедия

Е, днес тя е бъдещият вицепрезидент на САЩ и дори Доналд Тръмп се страхува от нея.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар