Китай алармира: Открихме следи от коронавирус върху замразени храни от Еквадор

Гласувайте за статията

Китай предупреди, че са открити следи от коронавирус инфекция върху замразени морски храни от Еквадор

Китай сигнализира, че са открити следи от коронавирус върху замразени храни от Еквадор. Медиите в страната съобщиха, че върху пакети от замразени скариди е установено наличие на коронавирус инфекция. Те са транспортирани с товарни кораби от Еквадоркъм ресторанти в Китай. Едно от заведенията, което е закупило заразените пакети с морски дарове, вече е открито и затворено. Проверени са всички служители и семействата им, но за щастие заболели от инфекцията няма.

Истинска паника тресе властите, след трагедията, която започна от Ухан и се разпространи из целия свят. Пандемията е факт, а обвиненията към Пекин, че не се справиха със ситуацията, безкрайно много. Към днешна дата Китай изглежда е овладял ситуацията, но в Европа и останалата част от света, проблемите продължават. А положението не изглежда по-добре и през последните дни, когато се появи информацията за случващото се с морските дарове от Еквадор.

Три фирми, които доставят морски дарове от Еквадор, бяха регистрирани като потенциални преносители на коронавирус инфекцията. Случайна рутинна проверка на хранителни продукти на ресторант в град Вуху, откриха нарушението, съобщават от националната китайска телевизия CCTV.

Тествани са и работниците, храната, както и гостите на самия ресторант. Резултатите за щастие са отрицателни, но тестове са направени и на други ресторанти, които купуват храна от същата фирма.

Новината идва само ден след като властите в пристанищния град Янтай в провинция Шандонг заявиха, че вирусът е открит на опаковката на вносна замразена морска храна, без да уточняват откъде идва пратката.

Няколко китайски градове съобщиха за подобни случаи още през юли. Това принуди Китай да спре вноса на скариди от трима производители от Еквадор.

Заразени скариди от Еквадор хвърлиха в паника Китай сн. piqsels.com

Заразени скариди от Еквадор хвърлиха в паника Китай сн. piqsels.com

Служители от посолството на Еквадор днес заявиха, че Китай все пак са дали разрешение на една от трите компании да поднови своя внос и доставките на морска храна. Но едва след като Еквадор се съгласи да подобри условията за транспортирането на храни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар