Роднините на Тодор Живков отсвириха помена му (Защо го забравиха?)

Гласувайте за статията

Семейството на Тато го забрави 22 г след кончината му

На пети август от смъртта на Тодор Живков изминаха 22 години. Организиран бе помен по случай кончината на бившия първи в родното му място Правец. Който се проведе край бащината му къща, където е и неговия паметник.

Събитието бе уважено от общината, неколцина граждани и хора от Историческия музей. Да почетат поне с едно цвете бившия ръководител на БКП не дойде никое от децата му, нито пък някой от внуците.

Шепа хора почетоха Тодор Живков на помена

Паметника на Тодор Живков в Правец край родната му къща

Сред дошлите липсваха както сина му Владимир Живков, така и внуците Тодор Славков и сестра му Евгения. До сега никога на помена не е идвал и другия му внук, който живее в Щатите.

В този тъжен ден наследниците на Тато се бяха пръснали по морски почивки. Това се вижда от снимките, които публикуват правнучките му в социалната мрежа.

Да си припомним, че Живков си отиде от този свят през август 1998 г във вилата на Жени Живкова след като бе изпаднал в мозъчна кома в продължение на три седмици.

По време на смъртта на Тато управлението на България е в ръцете на Иван Костов като лидер на СДС. Тогава правителството отказва държавно погребение на Живков. Тленното му тяло е изложено пред Мавзолея, който година по-късно бе разрушен под жарките лъчи на августвоското слънце.

Това се случва по идея на внучката му Жени, която иска да покаже на властимащите, че на дядо й му се полагат почести и така му устройва подобаващо изпращане. И наистина хиляди хора отдават последна почит на Бай Тошо, предават от retro.bg.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Роднините на Тодор Живков отсвириха помена му (Защо го забравиха?)”

  1. Mitko

    авг. 13. 2020

    Nai-dobre zhiveehme po negovo vreme.

Добавете коментар