Тайланд с драконовски мерки за социалната дистанция при децата (Вижте как преподават в училища и градини)

Гласувайте за статията

Тайланд въведе драконовски мерки за безопасност сред децата

Наистина драконовски ограничения! Тайланд без съмнение е една от страните, които наложиха най-строги мерки за безопасност на своите деца. Въпреки че страната има едни от най-ниските нива на жертви и брой заболели, държавната администрация се отнася крайно сериозно с положението.

Училищата в Тайланд принуждават учениците да стоят зад чинове на внимателно разделени места едни от други. На всеки чин има поставена специална пластмасова преграда, която прилича буквално на кутия. Тя е покрита от горе и от три страни, като детето не може да общува с другарчетата си. Същото е положението и в детските градини и яслите. Децата са слагани в специални пластмасови прозрачни ограждения, които приличат на аквариуми. Те нямат право да общуват помежду си, нито пък да си играят заедно.

Маските са задължителни, дезинфекцията на ръцете също. Пред всяка класна стая има изграден умивалник и е поставено устройство с дезинфектант. Екраните се мият след всеки час, а дори когато пеят или танцуват, децата са принудени да спазват строги ограничения. Те трябва да стоят в строго определени квадранти и то по такъв начин, че да има строга дистанция между тях и останалите деца. Гледката е наистина смразяваща, но още по-лошото е, че през цялото време трябва да бъдат с маски.

Тайланд с драконовски мерки за образованието на децата сн. You Tube

Тайланд с драконовски мерки за образованието на децата сн. You Tube

Още при влизане сутрин, децата биват посрещани от учители, които им мерят температурата, минават скенер, дезинфекция и след това получават маски. Следва преобличане и настаняване в зоните за игра. Децата нямат право да играят заедно, те задължително трябва да са разделени. Същото важи и за учениците, които поне имат възможност да чувстват само главите си като в аквариум. Всички са с маски и задължителни предпазни средства отпред, които да попречат на тяхното контактуване с други лица. А за преписване просто е невъзможно да се говори. Или за подсказване по време на изпит.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар