Владимир Путин одобри ваксина срещу Covid-19 (Президентът пръв ваксинира дъщеря си)

Гласувайте за статията

Владимир Путин изправи на нокти световните медици

Владимир Путин буквално изправи на нокти медиците от световната здравна общественост, като обяви, че е одобрил ваксина, която се произвежда само два месеца след като е минала тестове за безопасност. Президентът дори е позволил лекарството да бъде инжектирано на собствената му дъщеря и обяви, че вярва, че ще бъде безопасна за цялото население на страната.

„Знам, че е ефективна и създава силен имунитет. И ще повторя — вече мина всички необходими проверки“, заяви президентът.

Той допълни, че се надява съвсем скоро страната му да започне масово производство на ваксината. И вече е дал необходимите разрешения.

Бързината, с която Русия се опитва да пусне своята ваксина, показва нейната твърда решителност да победи в глобалната битка за производство. Но също така предизвиква и загриженост, че поставя националния престиж пред науката и сигурността.

Президентът вече обяви, че ваксината предлага имунитет и дори дъщеря му се е ваксинирала с нея. Очаква се тя да бъде пусната на пазара още през октомври и поне в началото да бъде достъпна единствено за вътрешния пазар.

Това предизвика масово недоволство не само заради опита на президента да изпревари другите страни, но и бе определен от учените като „крайно неетичен ход“ от негова страна. Имаше дори твърдения, че „неправилно тестваната ваксина“ може да има „катастрофални“ ефекти върху общественото здраве. Други дори заявиха, че няма „данни“, които да подсказват, дали руската ваксина е достатъчно ефективна.

Някои експерти предупреждават, че подобни действия могат да доведат до изостряне на настоящите проблеми. Още повече, ако ваксината не е проверена и не е доказано безопасна.

И независимо, че Русия твърди, че 20 държави вече са поръчали над милиард дози от лекарството, споровете продължават. Самата ваксина носи името „Спутник 5“, на името на бившите съветски космически спътници.

Владимир Путин ваксинира и дъщеря си срещу новия коронавирус сн. Интернет

Владимир Путин ваксинира и дъщеря си срещу новия коронавирус сн. Интернет

Едно е сигурно — с този ход Русия определено успя да изпревари САЩ и да ги сложи в малкия си джоб. Трайно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар