Здравният министър притеснен за ситуацията с Ковид-19 в Добрич: Видях абсурдни неща!

Гласувайте за статията

Министър Костадин Ангелов назначи бърза смяна на директора на болницата в Добрич!

На абсурдни неща се е натъкнал здравният министър Костадин Ангелов при днешната си визита в Добрич. По тази причина е разпоредена незабавната смяна на директора на болницата в града като името на новия директор ще стане ясно до дни.

Министър Ангелов и главният държавния здравен инспектор Ангел Кунчев бяха на посещение в Добрич, където останаха смутени от нарастващите случаи на коронавирус. Много от които са именно благодарение на самата болница.

„Много неща в болницата не ми харесаха. Едното от тях е смесването на потоците на пациентите, което е немислимо. В единия край на коридора на петия етаж е „чистата” зона, в другия – Ковид зоната. Всички пациенти се обслужвали от един и същ персонал“, разказа министър Костадин Ангелов. Който с очите си видял и цивилни хора без предпазни средства да се разхождат в болницата.

Тези дни ще се инициира събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите, обяви заяви министърът и апелира за спазване на противоепидемичните мерки.

А доц. Кунчев разкри, че докато през май месец в Добрич е имало 0 случаи на коронавирус, през юни – 7, то сега, през август, те са скочили на цели 580. Това е повече от тревожно и ако не се действа навреме, нещата може да ескалират, не крие опасенията си експертът.

Източник: Нова

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар