СЗО бие нова тревога за COVID-19

Гласувайте за статията

Пандемията не показва сезонен характер

Световната здравна организация (СЗО) бие нова тревога за COVID-19.

От там подчертават, че пандемията не показва сезонен характер. Според СЗО това означава, че ако здравните власти не вземат необходимите мерки, втората вълна е неизбежна.

СЗО

Пандемията не показва сезонен характер

В световен мащаб заразените вече са над 20 милиона. Днес се очаква Гърция да обяви нови мерки в борбата срещу коронавирусната инфекция. Броят на засегнатите и на хората в тежко състояние се е увеличил значително през изминалата седмица и това е причина за актуализиране на рестрикциите.

В редица европейски държави също отчитат ръст на заболеваемостта. В Австралия се увеличава нивото на смъртността, но намалява броят на новозаразените. Най-засегнати от COVID-19 са САЩ, Бразилия и Индия.

Междувременно председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев заяви пред БНТ, че здравната система в България не е готова. Тя продължава да не бъде готова да посрещне наплив от хора, заразени с коронавирус.

Не леглата спасяват човешкия живот, а предпазването на населението. Българският пациент, дори за да си получи инсулина, е превърнат в пощальон – да се разхожда от кабинет на кабинет, да носи здравни книжки и да чака, категоричен бе Хасърджиев.

Пациентите не смеят да отидат на лекар, страх ги е, а от друга страна лекарите нямат техническа възможност да проследяват пациентите, каза Хасърджиев.
Той допълни, че есента трябва да има разум в държавата и да се въведат нови мерки.

Оценката на д-р Хасърджиев за справянето с коронавируса е, че имаме прекрасни лозунги и стратегии, но нещата стоят по-различен начин. Късметлии сме, че не сме в центъра на Европа. Заболяването влезе постепенно, не ни подмина и няма да ни подмине, предупреди д-р Хасърджиев, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар