Бил Гейтс направи прогноза, която ще ви накара да настръхнете

Гласувайте за статията

Освен това пандемията забавя развитието на създаване на лечение за други страшни болести

Основателят на „Microsoft“ Бил Гейтс направи толкова плашеща прогноза за COVID-19, че ще ви накара да настръхнете.

Той смята, че пандемията няма да отшуми скоро. Тя ще бъде спряна едва след две години и половина, заяви Бил Гейтс в интервю за „Wired“, цитиран от БГНЕС.

Бил Гейтс

Освен това пандемията забавя развитието на създаване на лечение за други страшни болести

„Това не е Първата или Втората световна война, но мащабът на негативните сътресения за цялата система е сравним“, каза той.
Гейтс вярва, че „богатият свят“ ще може да се справи с инфекцията около година по-рано от останалите.

Бил Гейтс изрази съжаление, че пандемията значително забави напредъка в намирането на лекарства за борба с маларията, полиомиелита и ХИВ.
Според Световната здравна организация броят на пациентите с COVID-19 в световен мащаб е надхвърлил 19,7 милиона. Повече от 728 хиляди станаха жертви на пандемията.

Междувременно стана ясно, че здравната система в България не е готова и продължава да не бъде готова да посрещне наплив от хора, заразени с коронавирус. За това предупреди в сутрешния блок на БНТ д-р Станимир Хасърджиев – председател на Националната пациентска организация.

Не леглата спасяват човешкия живот, а предпазването на населението. Българският пациент, дори за да си получи инсулина, е превърнат в пощальон – да се разхожда от кабинет на кабинет, да носи здравни книжки и да чака, категоричен бе Хасърджиев.

Пациентите не смеят да отидат на лекар, страх ги е, а от друга страна лекарите нямат техническа възможност да проследяват пациентите, каза Хасърджиев.
Той допълни, че есента трябва да има разум в държавата и да се въведат нови мерки.

Оценката на д-р Хасърджиев за справянето с коронавируса е, че имаме прекрасни лозунги и стратегии, но нещата стоят по-различен начин. Късметлии сме, че не сме в центъра на Европа. Заболяването влезе постепенно, не ни подмина и няма да ни подмине, предупреди д-р Хасърджиев, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар