Принцеса Шарлот трябва доста да почака преди да сложи на главата си първата си тиара

Кога принцеса Шарлот ще сложи на главата си първата си тиара? Наскоро принцеса Беатрис изненада всички с новината за нейната сватба в тесен семеен кръг. Преди да се отдаде на заслужена почивка за лятото, тя тя сключи брак с Едуардо Мапели Моци. При това организира всичко набързо и бе с небрежни прическа и грим, но носеше винтидж рокля и сватбената тиара на Елизабет Втора. С това тя показа уважение към своята баба. И докато любимата й внучка получи толкова ценно украшение за най-важния ден в живота си, правилата за получаване на накита при преките наследници на короната са съвсем различни. Всички казват, че принцеса Шарлот много прилича на британската кралица. Единствената дъщеря на принц Уилям и Кейт Мидълтън може да сложи на главата си бабината тиара или някое друга от колекцията доста преди своята сватба. Подобно на принцеса Ан (дъщеря на Елизабет Втора), тя бива третирана по друг начин.

Традиция

Въпреки че няма правило, което да пречи на носенето на тиара преди брака, повечето жени от кралското семейство не слагат на главите си тези уникални накити с камъни до сватбата. Според експерта по бижута Джефри Мун, носенето на тиара се корени в дълбока древност. То се разглежда като "емблема на загубата на невинност към коронясването на любовта". През последните няколко години обаче изискванията към жените, родени в кралското семейство, се променят, пише изданието "Town & Country".

Принеса Ан

"Принцеса Ан със сигурност носеше тиара като тийнейджърка. Тя носеше инкрустирана с камъни диадема на снимката си за 21-вия рожден ден, преди да се омъжи", коментира кралския експерт Маролин Кьонинг. Той припомня още, че нейната леля (сестрата на кралицата) - принцеса Мери, също е била с подобно украшение преди да сключи брак.

Йожени и Беатрис

По-различно е положението при сестрите Йожени и Беатрис - дъщерите на принц Андрю, херцог на Йорк. Те не са работещи членове на кралското семейство. Беатрис и Йожени трябваше да изчакат за носенето на тиара до сватбите си.

Принцеса Шарлот

А кога точно принцеса Шарлот ще сложи първата си тиара, тепърва ще разберем. Може би още отсега 5-годишното момиченце си мечтае за този момент, но ще трябва да почака докато стане тийнейджърка. Поне така съдим по младежките години на принцеса Ан, на която дават накита, когато навършва 17 години. Има и друг вариант. Ако има галавечер по случай 18-тия рожден ден на принцеса Шарлот, като подарък да й позволят да сложи тиара, с която да се снима за специален портрет. "Шарлот вероятно ще започне да представлява своя дядо и баща си на кралски събития, включително държавни банкети, още като млада жена", казва блогърът Лорейн Кийна. По думите му, подобни събития изискват по-специално облекло и бижута от принцесата. Но ако тя избере да учи в университет, може да бъде включена в светския живот по-късно и първото й носене на тиара да се отложи. Има няколко варианта за първа тиара на принцеса Шарлот. За такава се спряга най-известната - на Cartier Halo. Както принцеса Маргарет, така и принцеса Ан са се докоснали до нея като по-млади. После Кейт Мидълтън имаше честта да я сложи на своята сватба. Възможно е Шарлот също да получи достъп до някои накити на дъщерята на кралицата. [caption id="attachment_637833" align="aligncenter" width="300"]Принцеса Шарлот трябва доста да почака преди да сложи на главата си първата си тиара сн. Инстаграм/ kensingtonroyal Принцеса Шарлот трябва доста да почака преди да сложи на главата си първата си тиара сн. Инстаграм/ kensingtonroyal[/caption] Съпругата на Уилям - Кейт, е носила тиара цели 11 пъти. Тя ходи на много официални събития, но нещата за дъщеря й могат да са други. "Променя се начинът, по който представителите на семейството се обличат и самото им отношение към церемониите", коментира още Кьонинг, предават от tialoto.bg. Предстои да узнаем по кой път ще тръгне принцесата, което ще предопредели и това кога за първи път ще сложи тиара.